ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο

Τσουκαλάς: Ύβρις ο Μητσοτάκης να μιλά για ενίσχυση συνταξιούχων

Ο Κώστας Τσουκαλάς σχολίασε την ανάρτηση του Πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι υποτιμά τους συνταξιούχους και εφαρμόζει αντιλαϊκές πολιτικές, ενώ υιοθέτησε την πρόταση ΠΑΣΟΚ που προηγουμένως χαρακτήριζε λαϊκισμό.

Σχολιασμό προκάλεσε η πρόσφατη ανάρτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Κώστα Τσουκαλά, εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, να υποστηρίζει ότι «ομολογεί πίσω από τις λέξεις ότι αν περνούσε από το χέρι του και δεν τον είχε ξεβολέψει η ευρωπαϊκή εισαγγελία με το πόρισμά της, το πλιάτσικο στον ΟΠΕΚΕΠΕ θα συνεχιζόταν με τις ευλογίες του».

Αναφερόμενος στη μείωση της προσωπικής διαφοράς, ο κ. Τσουκαλάς επεσήμανε ότι ο Πρωθυπουργός «επιμένει να μην αναγνωρίζει ότι αναγκάστηκε να υιοθετήσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, την οποία απέρριπτε μέχρι χθες ως λαϊκισμό».

Παράλληλα, χαρακτήρισε εμπαιγμό τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους συνταξιούχους, επισημαίνοντας ότι εφαρμόστηκε με αυστηρότητα ο νόμος Κατρούγκαλου, αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας για τους δημόσιους υπαλλήλους το 2022 και καταργήθηκαν βοηθήματα για χαμηλοσυνταξιούχους.

Επιπλέον, σημείωσε ότι διατηρήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων και το 6% εισφορά ασθένειας σε επικουρικές και συντάξεις χηρείας, ενώ οι επικουρικές συντάξεις παρέμειναν παγωμένες και δεν εφαρμόστηκαν δικαστικές αποφάσεις.

Ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε ότι «είναι ύβρις να μιλά για έμπρακτη υποστήριξη στους συνταξιούχους, όταν και οι πενιχρές αυξήσεις που δόθηκαν βάσει του ν.4387/2016 είναι χαμηλότερες του πληθωρισμού».

Τέλος, επεσήμανε ότι όπως, σύμφωνα με τον ίδιο, «εξαπάτησε τους συνταξιούχους όταν τους προέτρεπε να μην κάνουν αγωγές για να μην τους πληρώσει μετά τα αναδρομικά, έτσι σήμερα εμπαίζει τους αγρότες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Όχι στην εμπορευματοποίηση των υδάτων, η κοινωνία να τα ελέγχει

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει την εμπορευματοποίηση των υδάτινων πόρων, στηλιτεύοντας το σχετικό νομοσχέδιο και δεσμευόμενος για επιστροφή του ελέγχου του νερού στους δήμους και τους πολίτες.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας αλλάζει εικόνα, στηρίζοντας τα συμφέροντα

Το ΠΑΣΟΚ απαντά στην ΕΛΑΣ ότι καλύπτει τα έξοδά της μόνο από μέλη, τονίζοντας πως στελέχη μιλούσαν για κάλυψη εξόδων από τον κ. Τσίπρα. Σημειώνει ότι απαιτούνται πολλοί δωρητές για να συγκεντρωθούν τόσο μεγάλα ποσά, με βάση τη νομοθεσία.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΛΑΣ απαντά στο ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά των κομμάτων

Η ΕΛΑΣ, σχολιάζοντας τη διαμάχη για τα κομματικά χρέη, τονίζει ότι δεν επιβαρύνει τον λαό με δάνεια, βασίζεται σε εθελοντές και δεν θα συνεργαστεί με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, καλώντας τα δύο κόμματα να εξηγήσουν το διπλασιασμό των χρεών τους.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ για Γεωργιάδη: Η κυβέρνηση εισάγει το μοντέλο του «κινούμενου κοριού»

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «κινούμενους κοριούς» με αφορμή τα γυαλιά-κάμερα Άδ. Γεωργιάδη και σημειώνει πως τέτοιες πρακτικές δεν επιτρέπεται να χαρακτηρίζουν την Ελληνική Κυβέρνηση.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας είναι η λύση για τη χώρα

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την Εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ για υπεκφυγή στο ερώτημα «ποιος χρηματοδοτεί το κόμμα Τσίπρα» και επισημαίνει ότι ούτε η διαφθορά του Μητσοτάκη ούτε η διαπλοκή του Τσίπρα αποτελούν λύση για το μέλλον της χώρας.
Νίκος Παπαθανάσης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Αβάσιμες οι αιτιάσεις ΠΑΣΟΚ για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο Νίκος Παπαθανάσης χαρακτήρισε αβάσιμες τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για το Ταμείο Ανάκαμψης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα χάσει ευρωπαϊκά κονδύλια και καλώντας το ΠΑΣΟΚ να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις αντί μικροπολιτικής.