ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02
Πάυλος Μαρινάκης πορτραίτο

Μαρινάκης: Ανοιχτός διάλογος με αγρότες με ορισμό αντιπροσωπείας και ατζέντας

Ο Παύλος Μαρινάκης δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο με τους αγρότες, ζητώντας ορισμό αντιπροσωπείας, ενώ καταδικάζει παραβατικές ενέργειες και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον πρωθυπουργό.

Τη διαθεσιμότητα της κυβέρνησης για διάλογο με τους αγρότες, υπό την προϋπόθεση ορισμού αντιπροσωπείας, υπογράμμισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε δηλώσεις του στο Action24. 

Ο κ. Μαρινάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης των εκπροσώπων των αγροτών ακόμα και με τον πρωθυπουργό, εφόσον πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις.

Αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τον σεβασμό της κυβέρνησης στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Παράλληλα, καταδίκασε τις παραβατικές ενέργειες που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, επισημαίνοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές.

Ο κ. Μαρινάκης αναγνώρισε τα προβλήματα που προκαλούν τα μπλόκα στην κοινωνία και στην αγορά εν όψει των εορτών, καλώντας τους αγρότες να προχωρήσουν στον ορισμό συγκεκριμένης αντιπροσωπείας. 

Διαβεβαίωσε ότι μόλις αυτό συμβεί, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σε υψηλό επίπεδο, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή του ίδιου του πρωθυπουργού, εφόσον οι εκπρόσωποι προσέλθουν με σαφή ατζέντα αιτημάτων.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε Κρήτη και Μακεδονία, όπου καταγράφηκαν επιθέσεις κατά αστυνομικών, ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε τους δράστες ως «τραμπούκους και εγκληματίες». Επιπλέον, έκανε λόγο για «ανεκδιήγητες» τοποθετήσεις πολιτικών που, όπως είπε, στηρίζουν τέτοιες συμπεριφορές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγρότες σε κινητοποίηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη συνεδρίαση αγροτών μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίαση των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας, μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη για διάλογο στο Μαξίμου τη Δευτέρα. Η στάση των αγροτών θα κρίνει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ή την έναρξη διαλόγου.
Κυριάκος Μητσοτάκης σκέψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης περνά περίοδο έντονης αυτοκριτικής

Ο Κώστας Τσουκαλάς σχολιάζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βιώνει σήμερα «οξεία αυτοκριτική», υπενθυμίζοντας παλαιότερες προεκλογικές υποσχέσεις του για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και μειώσεις φόρων που δεν υλοποιήθηκαν.
Πινακίδα Εργατικό Κόμμα Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Άντι Μπέρναμ

Ο Άντι Μπέρναμ ανέλαβε πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια δύσκολη συγκυρία, έχοντας να αντιμετωπίσει σημαντικές οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις, αλλά και να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιακούλη: Ο πρωθυπουργός ζει σε παράλληλο σύμπαν, ας επιστρέψει στην Ελλάδα

Η Ευαγγελία Λιακούλη ασκεί σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάρτησή του σχετικά με την Έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου, κατηγορώντας τον για διαστρέβλωση και θεσμική οπισθοδρόμηση στη χώρα.