ΓΔ: 2101.57 1.78% Τζίρος: 338.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Βουλή
Φώτο: ΑΠΕ

Χρυσοχοΐδης: 20.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ετησίως στην Ελλάδα

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση ενισχύει το θεσμικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, σημειώνοντας πως καταγράφονται περίπου 20.000 περιστατικά κάθε χρόνο.

Τη συνέχιση των προσπαθειών για την περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωση του θεσμικού πλαισίου σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η δήλωσή του έγινε κατά την προσέλευσή του στην εκδήλωση «Μαζί Σπάμε τη Σιωπή. 13 πόλεις, Ένα Μέτωπο κατά της Ενδοοικογενειακής Βίας», που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας παραμένει εκτεταμένο. Τόνισε ότι η αύξηση των καταγεγραμμένων περιστατικών οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι τα θύματα πλέον ενθαρρύνονται να προχωρούν σε καταγγελίες, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία για τη συνέχιση της προσπάθειας.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως είναι απογοητευτικό ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κακοποιητές εντός των οικογενειών, οι οποίοι στρέφονται εναντίον συζύγων, συντρόφων, παιδιών ή γονέων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, κάθε χρόνο διαχειρίζονται περίπου 20.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ περίπου 13.000 κακοποιητές παραπέμπονται στη δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα, τα θύματα λαμβάνουν υποστήριξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο υπουργός τόνισε ότι η συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη δικαιοσύνη και τους ειδικούς επιστήμονες, όπως ψυχολόγους και κοινωνιολόγους, είναι άριστη, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προστασία των θυμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επαγγελματική συνάντηση έργου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η ασφάλεια θεμέλιο ανάπτυξης κι επενδύσεων

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε τη σημασία της ασφάλειας για τη συνοχή και ανάπτυξη, στο Blue Heritage Summit. Τόνισε τις δράσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος και τα θετικά αποτελέσματα εξειδικευμένων αστυνομικών υπηρεσιών.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Καμία ανοχή στην πώληση αλκοόλ και καπνού σε ανήλικους

Παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο για την απαγόρευση πώλησης καπνικών και αλκοόλ σε ανηλίκους, με τη συμμετοχή τεσσάρων υπουργών και έμφαση στη συνεργασία και στην ενίσχυση των ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα μέτρα για εγκληματικές ομάδες με οπαδικά κίνητρα στη Θεσσαλονίκη

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά πιθανόν σχετίζεται με οπαδικό υπόβαθρο, αλλά η υπόθεση εξετάζεται από τη δικαιοσύνη. Από το Φεβρουάριο έχουν γίνει 1.593 έλεγχοι, 147 συλλήψεις και εξαρθρώθηκαν τρεις συμμορίες.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Υποχρέωσή μας η διαρκής επαγρύπνηση για την ασφάλεια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, τόνισε στο Open TV τη σημασία διαρκούς επαγρύπνησης για την ασφάλεια της χώρας, με ενίσχυση των συνόρων, μέτρα για κρίσιμες υποδομές και στενή διεθνή συνεργασία.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση για την Ημέρα Γυναίκας: «Τα στερεότυπα αλλάζουν αν τα ενοχλούμε»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάλεσε γυναίκες αστυνομικούς να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε τη σημαντική συμβολή των γυναικών στην ΕΛ.ΑΣ. και ενθάρρυνε τις νέες να κυνηγούν τους στόχους τους.