ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
Συνεδρίαση μελών της Βουλής των Ελλήνων υπό επίσημο πλαίσιο.

Εγκρίθηκε από τη Βουλή η τροποποίηση του Κανονισμού με τον «χρονοκόφτη»

Με ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκαν οι προτάσεις Κακλαμάνη για τον Κανονισμό της Βουλής. ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και Νίκη δήλωσαν «παρών», ενώ ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας καταψήφισαν.

Με πλειοψηφία εγκρίθηκαν οι προτάσεις του προέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας.

Κατά τη διαδικασία, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ επί της αρχής, ενώ "παρών" δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση και η Νίκη. Αντίθετα, το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας καταψήφισαν τις προτάσεις.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 1 που αφορά τη διασφάλιση της τήρησης του χρόνου ομιλίας με ηλεκτρονικό τρόπο, υπέρ τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Νίκη. "Παρών" δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση, ενώ το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας ψήφισαν κατά.

Στο άρθρο 2, το οποίο αφορά τον προσδιορισμό χρονικού διαστήματος για υποβολή αντίρρησης αντισυνταγματικότητας, υπέρ ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. "Παρών" δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νίκη, ενώ η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας καταψήφισαν.

Τέλος, στο άρθρο 3 που αφορά τη ρητή απαγόρευση αγόρευσης υπό διπλή ιδιότητα, υπέρ ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. "Παρών" δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νίκη, ενώ κατά ψήφισαν η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι συμφωνίες Ελλάδας με Ιταλία και Πολωνία για διαβαθμισμένες πληροφορίες

Στη Βουλή κατατέθηκαν προς κύρωση οι συμφωνίες Ελλάδας με Ιταλία και Πολωνία για την αμοιβαία προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών. Θα εξεταστούν στις 21/4 από επιτροπή και στις 22/4 θα συζητηθούν και ψηφιστούν στην Ολομέλεια.
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση συνηγόρου για την καταδίκη πρώην αστυνομικού της Βουλής

Ο δικηγόρος Ιωάννης Μπαρκαγιάννης χαρακτηρίζει τη δικαστική απόφαση για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ως ουσιαστική δικαίωση, υπογραμμίζοντας πως τα στοιχεία και οι καταθέσεις οδήγησαν στην καταδίκη του πατέρα και την αθώωση της μητέρας.
Λάζαρος Τσαβδαρίδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβδαρίδης: Νομοσχέδιο για απλούστευση και στήριξη επενδύσεων

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης τόνισε στη Βουλή ότι το νέο νομοσχέδιο ενισχύει την επιχειρηματικότητα, μειώνει τη γραφειοκρατία, ψηφιοποιεί διαδικασίες, προστατεύει τα ελληνικά προϊόντα και απλοποιεί το πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο.
Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Πίεση για αποδέσμευση των παγωμένων κονδυλίων της ΕΕ από τον Μαγιάρ

Ο Πίτερ Μαγιάρ ελπίζει να ορκιστεί πρωθυπουργός στις 9 ή 10 Μαΐου, ταυτόχρονα με την έναρξη της νέας βουλής. Προτεραιότητά του είναι η προώθηση της συμφωνίας με την ΕΕ ώστε να ξεμπλοκάρουν κονδύλια που είχαν παγώσει.