ΓΔ: 2503.56 0.90% Τζίρος: 49.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:29:36
Γιάννης Κεφαλογιάννης σε ομιλία
Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης συζητά θέματα μεταφορών σε συνέδριο στους Δελφούς.

Κεφαλογιάννης: Το «ΟΧΙ» του 1940 συμβολίζει την αντίσταση στη σκλαβιά

Το μήνυμα του υπουργού Κλιματικής Κρίσης, Γιάννη Κεφαλογιάννη, για την 28η Οκτωβρίου, τονίζει τη σημασία της ενότητας, της πίστης στις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης και υπενθυμίζει τη διαχρονική αξία της επετείου.

Το διαχρονικό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου παραμένει επίκαιρο, υπογραμμίζει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε δήλωσή του με αφορμή την εθνική επέτειο. Όπως σημειώνει, η ημέρα αυτή αποτελεί υπενθύμιση της ανάγκης για ενότητα, πίστη στις δυνάμεις μας και αφοσίωση στη Δημοκρατία και την Πατρίδα.

Στο μήνυμά του, ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνει ότι η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας, καθώς ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε στον φασισμό και την τυραννία. Τονίζει ότι η ελευθερία και η εθνική αξιοπρέπεια παραμένουν αδιαπραγμάτευτες αξίες για τη χώρα.

Το «ΟΧΙ» του 1940 συμβολίζει την άρνηση της Ελλάδας απέναντι στη σκλαβιά, τον φασισμό και την υποδούλωση. Σύμφωνα με τον υπουργό, αποτελεί έκφραση της εθνικής ψυχής και διαχρονική υπενθύμιση ότι η ελευθερία κατακτάται με θάρρος, ενότητα και προσήλωση στα ιδανικά του έθνους.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες που αγωνίστηκαν στα βουνά της Πίνδου, στις γυναίκες που στάθηκαν στο πλευρό τους και σε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία. Το παράδειγμά τους λειτουργεί ως διαρκής παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Κλείνοντας, ο υπουργός καλεί σε έμπνευση από την Ιστορία και μεταλαμπάδευση των αξιών στις νέες γενιές, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει ένδοξο παρελθόν, ισχυρό παρόν και μέλλον αντάξιο ενός λαού που γνωρίζει να αγωνίζεται, να ενώνεται και να προοδεύει με περηφάνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Παναμάς προχωρά στην κατασκευή νέας φυλακής υψίστης ασφαλείας

Ο πρόεδρος του Παναμά ανακοίνωσε τη δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας για τα ηγετικά στελέχη συμμοριών, με στόχο την αυστηροποίηση του σωφρονιστικού συστήματος και την αποτροπή εγκληματικής δράσης μέσα από τις φυλακές.
Διαβατήρια και ταξίδι
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τέλος στον «τουρισμό γεννήσεων» μετά την ακύρωση διατάγματος

Η κυβέρνηση Τραμπ θα εντείνει τα μέτρα κατά του «τουρισμού γεννήσεων» μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου υπέρ του δικαίου του εδάφους, το οποίο προβλέπει αμερικανική ιθαγένεια για όσα παιδιά γεννιούνται στις ΗΠΑ.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Μάλτα: Ξεκινά η δίκη για τον φερόμενο ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της Καρουάνα Γκαλιζία

Ξεκίνησε στη Μάλτα η δίκη του επιχειρηματία Γιόργκεν Φένεκ, φερόμενου ως ηθικού αυτουργού της δολοφονίας της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία το 2017, που είχε αποκαλύψει σκάνδαλα διαφθοράς.