ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Ο Μαρινάκης να απαντήσει για τη γνώση της κυβέρνησης στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να δώσει απαντήσεις για όσα αποκάλυψε ο Άκης Σκέρτσος σχετικά με τη γνώση της κυβέρνησης για τα προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2019.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ζητούνται σαφείς απαντήσεις από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου.

Ο κ. Σκέρτσος, σε πρόσφατο συνέδριο, ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε εντοπίσει τα προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ ήδη από το 2019 και τα είχε επισημάνει τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επιπλέον, σημείωσε πως η κυβέρνηση γνώριζε τις έρευνες που διεξάγονταν και συνεργαζόταν με τις ευρωπαϊκές αρχές στο πλαίσιο ενός κοινού σχεδίου για τον μετασχηματισμό του Οργανισμού.

Μετά από αυτές τις τοποθετήσεις, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θέτει ερωτήματα για τη διαχείριση των θεμάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2019 και μετά. Συγκεκριμένα, ζητείται να διευκρινιστεί πώς ήταν δυνατόν η κυβέρνηση να γνωρίζει τα προβλήματα και παράλληλα να επιτρέπει στον τότε αρμόδιο υπουργό να αυξάνει το εθνικό απόθεμα βοσκοτόπων κατά 1 εκατομμύριο στρέμματα.

Ακόμη, τίθεται το ερώτημα αν ο τότε υπουργός ενήργησε μόνος του και γιατί απορρίφθηκε η πρόταση για προανακριτική επιτροπή, που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, με στόχο τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.

Το ΠΑΣΟΚ θέτει επίσης ζήτημα για τις καταγγελίες περί παράνομων επιδοτήσεων σε συγκεκριμένα ΑΦΜ επί υπουργίας Αυγενάκη, καθώς και για την απομάκρυνση προέδρου του Οργανισμού που είχε προχωρήσει σε σχετικές καταγγελίες.

Τέλος, ζητά να απαντηθεί αν ο Πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τα προβλήματα, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις Σκέρτσου, το ζήτημα ήταν γνωστό σε ολόκληρο το Μέγαρο Μαξίμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Στην Εξεταστική η παραίτηση των ορκωτών του ΟΠΕΚΕΠΕ

Το ΠΑΣΟΚ ζητά να κατατεθεί στην Εξεταστική η επιστολή παραίτησης των ορκωτών που έλεγχαν τις οικονομικές καταστάσεις ΟΠΕΚΕΠΕ 2024, μαζί με όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να διερευνηθούν τυχόν παρεμβάσεις, ελλείψεις στοιχείων ή ευθύνες διοίκησης.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ μοίρασε 7 δισ. υποσχέσεις χωρίς υπευθυνότητα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μιλώντας στο OPEN TV, τόνισε την ανάγκη πολιτικής υπευθυνότητας, καλώντας το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τις ευθύνες του μετά τις διαψευσθείσες καταγγελίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Μετεξεταστέος ο πρωθυπουργός στα οικονομικά, άριστος στις αλχημείες

Ο Κώστας Τσουκαλάς επικρίνει τον πρωθυπουργό για τις προτεραιότητές του, συγκρίνοντας την απόρριψη προτάσεων στήριξης νέων με σπατάλες για πανεπιστημιακά μέτρα, και μιλά για σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ με ευθύνη της κυβέρνησης.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε το ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά αρνήθηκε τη λύση

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε ότι εννέα από τις υποθέσεις βουλευτών της ΝΔ στον ΟΠΕΚΕΠΕ μπήκαν στο αρχείο, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για τοξικότητα. Έκανε σαφές πως κανείς βουλευτής της ΝΔ δεν κατηγορείται για ίδιο όφελος.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξάνδρα Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ έχει αποκοπεί από την αλήθεια

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, σχολίασε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, τις κινήσεις της ΕΛΑΣ, την τακτική του ΠΑΣΟΚ με την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας πως η ΝΔ γνωρίζει τα προβλήματα και βελτιώνει την καθημερινότητα.