ΓΔ: 2497.01 1.92% Τζίρος: 275.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:35:37
Γιάνης Βαρουφάκης ομιλία
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

ΜέΡΑ25: Στο πλευρό των φοιτητών ενάντια στην κυβερνητική πολιτική

Η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά καταγγέλλει αυταρχικές πρακτικές στα δημόσια πανεπιστήμια και καλεί σε κινητοποίηση για υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας.

Στο πλευρό των φοιτητών και φοιτητριών τάσσεται η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει αυταρχικές πρακτικές στα δημόσια πανεπιστήμια, αποκλείοντας χιλιάδες νέους από τη δημόσια εκπαίδευση και ενισχύοντας τα ιδιωτικά κολλέγια, τα οποία αναγνωρίστηκαν ως ιδιωτικά «πανεπιστήμια».

Η πρωτοβουλία υποστηρίζει ότι οι αλλαγές που προωθούνται, όπως ο νόμος Ζαχαράκη και η αυστηροποίηση του πειθαρχικού δικαίου, στοχοποιούν συλλήβδην τη φοιτητική κοινότητα και τις συλλογικές διαδικασίες. 

Επισημαίνεται πως η κυβέρνηση σχεδιάζει τη διαγραφή εκατοντάδων χιλιάδων φοιτητών που προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους υπό δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ενώ ταυτόχρονα η αγορά εργασίας πλημμυρίζει από αποφοίτους ιδιωτικών κολλεγίων και σύντομων προγραμμάτων σπουδών.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για συκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος και εφαρμογή κατασταλτικών μέτρων από διοικήσεις πανεπιστημίων, που καλούνται να υλοποιήσουν κυβερνητικές οδηγίες σε βάρος των φοιτητών.

Η ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά καλεί σε κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, στις 18:30 στα Προπύλαια. Τονίζει ότι ο αγώνας για ελεύθερη, δημόσια και δωρεάν παιδεία αποτελεί υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην διενέργεια εξετάσεων με φυσική παρουσία εμμένει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι διαδικτυακές εξετάσεις των Νομικών μαθημάτων δεν εγγυώνται τον αδιάβλητο και ουσιαστικό έλεγχο των γνώσεων» και καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να άρουν άμεσα την κατάληψη.
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η εκπαίδευση γεφυρώνει Ελλάδα και ΗΠΑ στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Harvard

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στο Ναύπλιο φέρνει κοντά μαθητές, φοιτητές και ακαδημαϊκούς από Ελλάδα και ΗΠΑ, με καλοκαιρινά προγράμματα που κορυφώνουν τη χρονιά και ενισχύουν τη συνεργασία και την εξωστρέφεια.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπουργείο Παιδείας συζητά το δέσιμο εκπαίδευσης με κατάρτιση στην εργασία

Εκδήλωση για τον θεσμό του Μεταλυκειακού έτους - Τάξης μαθητείας πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας, με έμφαση στη σύνδεση εκπαίδευσης και εργασίας. Η χρηματοδότηση του προγράμματος ανέρχεται πλέον σε 182 εκατομμύρια ευρώ.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Συνάντηση με Ελληνοαμερικανούς σπουδαστές για Ελλάδα και ΗΠΑ

Ο ΠτΔ Κωνσταντίνος Τασούλας υποδέχθηκε τον πρόεδρο του AHI και ομάδα Ελληνοαμερικανών φοιτητών, συζητώντας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τις τρέχουσες προκλήσεις και τη σημασία διατήρησης της ελληνικής κληρονομιάς.
Καινοτομία στον χώρο εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιδρυτές τεσσάρων startup μοιράστηκαν εμπειρίες με φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

Ιδρυτές ελληνικών startups από τη Βόρεια Ελλάδα παρουσίασαν σε φοιτητές τις διαδρομές τους στην επιχειρηματικότητα, αναδεικνύοντας την αξία της καινοτομίας, της συνεργασίας και της επιμονής.