ΓΔ: 2602.36 -0.49% Τζίρος: 132.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:41:39
Γιώργος Αυτιάς ομιλία
Φωτογραφία Γιώργος Αυτιάς Ευρωβουλή

Αυτιάς: Επιτάχυνση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων για φθηνότερο ρεύμα στην ΕΕ

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Αυτιάς ζήτησε από την Κομισιόν την επιτάχυνση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι το φθηνό ρεύμα είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια.

Την ανάγκη για επιτάχυνση της ηλεκτρικής διασύνδεσης στην Ευρώπη, με στόχο την εξάλειψη των μεγάλων διαφορών στις τιμές του ρεύματος, ανέδειξε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, Γιώργος Αυτιάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αυτιάς ζήτησε από τον Επίτροπο Ενιαίας Αγοράς, Στεφάν Σεζουρνέ, να επισπευσθεί η διασύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων, ώστε να αντιμετωπιστεί η ανισορροπία στις τιμές ρεύματος μεταξύ των κρατών-μελών.

Ο ίδιος επισήμανε ότι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία ενέκρινε την πρότασή του για χρηματοδότηση έργων ηλεκτρικής καλωδίωσης.

Όπως τόνισε, «δεν υπάρχει ενιαία αγορά με ανισότητες από 90 έως και 250 ευρώ στην τιμή της μεγαβατώρας», αναφερόμενος στις τιμές που παρατηρούνται σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία, όπου απουσιάζουν τα οφέλη της διασύνδεσης.

Ο κ. Αυτιάς υπογράμμισε ότι το «φθηνό ρεύμα είναι δικαίωμα και δεν είναι πολυτέλεια», καλώντας τον Επίτροπο και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να λάβουν μέτρα για την εξάλειψη των ανισοτήτων και την ενίσχυση της ενιαίας αγοράς ενέργειας.

Δείτε την παρέμβαση του κ. Αυτιά στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=7YZA6IWPjIc

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρική διασύνδεση ΑΔΜΗΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάντζος-Παρασύρης: Απαιτείται δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για κρίσιμο έργο

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, τονίζοντας τη σημασία του έργου για την ενεργειακή ασφάλεια και τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπεγράφη η συμφωνία εισόδου της Meridiam στη GSI - Δηλώσεις

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογράφηκε συμφωνία με τον επενδυτικό όμιλο Meridiam ως πλειοψηφικό μέτοχο της Great Sea Interconnector, για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου. Συμφωνία υπεγράφη επίσης με ΑΔΜΗΕ και Nexans για θαλάσσιες έρευνες.
Μάνος Μανουσάκης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Σε Δωδεκάνησα, Β. Αιγαίο και διασύνδεση με Ιταλία το 60% των επενδύσεων

Οι διασυνδέσεις Δωδεκανήσων, Βορείου Αιγαίου και Ελλάδας - Ιταλίας απορροφούν το 60% του επενδυτικού προγράμματος 6 δισ. ευρώ του ΑΔΜΗΕ έως το 2029. Σε χρόνο-ρεκόρ υπερκαλύφθηκε η ΑΜΚ της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.