ΓΔ: 2090.64 0.20% Τζίρος: 172.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Νικήτας Κακλαμάνης στη Βουλή
Ο Νικήτας Κακλαμάνης προεδρεύει συνεδρίασης στη Βουλή των Ελλήνων.

Κακλαμάνης: Ενίσχυση σχέσεων Ελλάδας–Αλγερίας με έμφαση στην ενέργεια

Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης συναντήθηκε με την πρέσβη της Αλγερίας Zaina Benhabouche, επιβεβαιώνοντας τη φιλία και τη συνεργασία Ελλάδας–Αλγερίας, με έμφαση στην ενέργεια.

Συνάντηση με την πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλγερίας, Zaina Benhabouche, είχε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, κατά την οποία επιβεβαιώθηκαν οι μακροχρόνιοι δεσμοί φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αλγερίας, όπως και το κοινό όραμα για ειρήνη, σταθερότητα και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Ο κ. Κακλαμάνης καλωσόρισε την πρέσβη σε μια δύσκολη για την ανθρωπότητα εποχή, κάνοντας αναφορά στη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία και στις ενθαρρυντικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ειδική αναφορά έγινε στη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς του φυσικού αερίου, του αργού πετρελαίου και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με τον πρόεδρο της Βουλής να τονίζει ότι η Ελλάδα βασίζεται στην Αλγερία για τον ενεργειακό της εφοδιασμό.

Από την πλευρά της, η πρέσβης της Αλγερίας επεσήμανε την άριστη συνεργασία των δύο κρατών και μετέφερε τη δέσμευση της χώρας της για στενή συνεργασία στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στην περιοχή.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των Κοινοβουλίων τους, μέσω εκατέρωθεν συναντήσεων και επισκέψεων των Ομάδων Φιλίας.

Η πρέσβης της Αλγερίας απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο της Βουλής να επισκεφθεί την Αλγερία, την οποία ο κ. Κακλαμάνης αποδέχθηκε. Οι λεπτομέρειες της επίσκεψης θα ρυθμιστούν διπλωματικά.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της Βουλής, πρέσβης Κωνσταντίνος Οικονομίδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παππάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: «Προϋπολογισμός της άδικης πεπατημένης» με επιβάρυνση για πολίτες

Ο Νίκος Παππάς χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό «άδικη πεπατημένη», μιλώντας για υπέρογκα πλεονάσματα, αυξημένο ΦΠΑ για τους πολλούς και φοροαπαλλαγές για μερισματούχους, τονίζοντας ότι η ανάγκη αλλαγής ενισχύεται.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Οι επτά άξονες κυβερνητικής στρατηγικής για στήριξη της βιομηχανίας

Ο Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τους επτά άξονες κυβερνητικής πολιτικής για τη βιομηχανία, δίνοντας έμφαση στη σταθερότητα, τις επενδύσεις, το χαμηλότερο κόστος και το πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.
Ρομπέρτα Μετσόλα βήμα ΕΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτσολα: Η Ελλάδα πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη και την ενότητα της Ευρώπης

Από την Αθήνα η Ρομπέρτα Μέτσολα τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας, τη στήριξη στην Ουκρανία, την ανάγκη ενότητας στην ΕΕ και τις προτεραιότητες για μεταναστευτικό, ανάπτυξη και κλίμα.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρήλος: Οι ανακοινώσεις για Συλλογικές Συμβάσεις δεν ενισχύουν τον θεσμό

Ο Γιώργος Γαβρήλος υποστηρίζει ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις δεν αποκαθιστούν κρίσιμες εγγυήσεις για τις συλλογικές συμβάσεις, όπως η επεκτασιμότητα, η μετενέργεια και ο ρόλος της Διαιτησίας.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η ελληνική ανάκαμψη μπορεί να εμπνεύσει την Ευρώπη

Σε άρθρο στους Financial Times, ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσιάζει την Ελλάδα ως μελέτη μετασχηματισμού, αναδεικνύοντας τις μεταρρυθμίσεις, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό, τη δημοσιονομική σταθερότητα και το πώς αυτά μπορούν να καθοδηγήσουν την Ευρώπη.
Στοιβαγμένα ευρώ κέρματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκταμίευση 2,1 δισ. ευρώ προς Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Κομισιόν ενέκρινε την εκταμίευση 2,1 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας στα 23,4 δισ. τα συνολικά ποσά που έχει λάβει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης, με 178 ορόσημα ήδη ολοκληρωμένα και υψηλές επιδόσεις στην ΕΕ.