ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
Φώτο: ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Η Ελλάδα να στηρίξει Διεθνές Δίκαιο και Ανθρώπινα Δικαιώματα

Ο Δημήτρης Μάντζος ζητά από την κυβέρνηση να στηρίξει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Ισραήλ, τονίζοντας ότι ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο είναι εθνική αναγκαιότητα.

Η στήριξη της Ελλάδας στο Διεθνές Δίκαιο και ο σεβασμός των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποτελούν αδιαπραγμάτευτα προαπαιτούμενα για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας. 

Όπως τόνισε σε σχετική δήλωσή του ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, «Η Ελλάδα οφείλει να είναι σταθερά στο πλευρό του Διεθνούς Δικαίου και του σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οποιαδήποτε άλλη στάση θα πλήξει βάναυσα τα εθνικά μας συμφέροντα και τη διεθνή αξιοπιστία μας».

Στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας βρίσκεται η συνέχιση των επιθέσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, που έχουν προκαλέσει νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, σύμφωνα με καταγγελίες διεθνών οργανισμών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα δέσμη μέτρων, η οποία περιλαμβάνει τη μερική αναστολή της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ – Ισραήλ και την επιβολή προσωποποιημένων κυρώσεων σε ακραίους υπουργούς της κυβέρνησης Νετανιάχου.

Οι εν λόγω αποφάσεις αποτελούν συνέχεια των εξαγγελιών της Προέδρου της Επιτροπής και της εκτενούς ανάλυσης που δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουνίου 2025. Η Επιτροπή, στη συγκεκριμένη ανάλυση, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση του Ισραήλ παραβιάζει τη ρήτρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που περιλαμβάνεται στη Συμφωνία Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καθώς εντείνεται ο αποκλεισμός και η ισοπέδωση της Λωρίδας της Γάζας, ενώ ο ΟΗΕ κάνει λόγο ακόμη και για «γενοκτονία» και η κυβέρνηση του Ισραήλ προχωρά σε νέο πρόγραμμα εποικισμών που απειλεί τη Λύση των Δύο Κρατών στη Δυτική Όχθη, ο Δημήτρης Μάντζος καλεί την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη διγλωσσία και να υποστηρίξει ξεκάθαρα τις ευρωπαϊκές προτάσεις στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Ο επίλογος του Δημήτρη Μάντζου επαναφέρει την ανάγκη η Ελλάδα να παραμείνει σταθερή υπέρ του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 Οποιαδήποτε διαφορετική στάση, προειδοποιεί, ενέχει άμεσο κίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα και τη διεθνή εικόνα της χώρας, ιδιαίτερα τώρα που η Ελλάδα διαδραματίζει κομβικό ρόλο ως Μη Μόνιμο Μέλος στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Στηρίζει τους πολίτες του Ιράν και ζητά διεθνείς πρωτοβουλίες

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε τη στήριξή του στους πολίτες του Ιράν που διαμαρτύρονται κατά του καθεστώτος. Καταδίκασε την καταστολή και τη λογοκρισία και ζήτησε από την Ελλάδα να κινηθεί στον ΟΗΕ για έκτακτη συνεδρίαση, ενώ κάλεσε και την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει πιο αυστηρά μέτρα.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Στην Εξεταστική η παραίτηση των ορκωτών του ΟΠΕΚΕΠΕ

Το ΠΑΣΟΚ ζητά να κατατεθεί στην Εξεταστική η επιστολή παραίτησης των ορκωτών που έλεγχαν τις οικονομικές καταστάσεις ΟΠΕΚΕΠΕ 2024, μαζί με όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να διερευνηθούν τυχόν παρεμβάσεις, ελλείψεις στοιχείων ή ευθύνες διοίκησης.
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η Πτολεμαΐδα V κόστισε ακριβά και έγινε σύμβολο αδράνειας

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε στην εκπομπή «Newsroom» της ΕΡΤNEWS ότι η “Πτολεμαΐδα V”, έργο 1,5 δισ. ευρώ, αντί για πηγή φτηνής ενέργειας, μετατράπηκε λόγω επιλογών Μητσοτάκη σε σύμβολο αδράνειας στην ενεργειακή πολιτική.
Μιλένα Αποστολάκη έξοδος κτιρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκη: «Συσκότιση» στις Εξεταστικές, ζητά κλήση κρίσιμων μαρτύρων

Η Μιλένα Αποστολάκη κατηγορεί την κυβέρνηση για αποκλεισμό κρίσιμων μαρτύρων στις Εξεταστικές (Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ) και ζητά άμεση ψηφοφορία για κλήτευση πρώην στελεχών ΥΠΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και του Μ. Σαλμά.