ΓΔ: 2053.08 -1.14% Τζίρος: 188.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Δημήτρης Παπαστεργίου γραφείο
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο γραφείο του στην Αθήνα.

Παράταση έως 15/9 για υποβολή προτάσεων στα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε παράταση έως 15 Σεπτεμβρίου για τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δίνοντας χρόνο σε περισσότερους φορείς να καταθέσουν προτάσεις.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας υποβολής προτάσεων για τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έως και τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025.

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους φορείς του Δημοσίου να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να αναδειχθούν όλες οι αξιόλογες δράσεις που συμβάλλουν στην πορεία της χώρας στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχουν καθιερωθεί ως ένας θεσμός που αναδεικνύει καλές πρακτικές, προωθεί τη διαφάνεια και ενθαρρύνει την καινοτομία, με απώτερο στόχο μια πιο φιλική και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση.

Η διαδικασία υποβολής προτάσεων συνεχίζεται μέσω της υφιστάμενης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις. Οι κατηγορίες βράβευσης καλύπτουν ευρύ φάσμα δράσεων, όπως:

  • Κεντρική Δημόσια Διοίκηση
  • Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δήμοι και Περιφέρειες)
  • Οικονομία, Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα
  • Υγεία, Εργασία και Κοινωνικές Υποθέσεις
  • Παιδεία, Πολιτισμός και Αθλητισμός
  • Δικαιοσύνη και Ασφάλεια του Πολίτη
  • Οίκοθεν, για δράσεις του ίδιου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των εποπτευόμενων φορέων του.

Η παράταση αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη συμμετοχή και να αναδείξει καινοτόμες πρωτοβουλίες που προάγουν τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες υποβολής είναι διαθέσιμες στον επίσημο ιστότοπο: https://digitalawards.gov.gr.

Μπορείτε να βρείτε τη σχετική ανακοίνωση και στον σύνδεσμο https://www.gsis.gr/anakoinosi-ypobolis-protaseon-gia-ta-brabeia-psifiakis-diakybernisis-mehri-kai-tis-15-septembrioy

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνητή νοημοσύνη χρήματα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι φιλόδοξες επενδύσεις σε ΑΙ που μεταμορφώνουν το ελληνικό δημόσιο

Η Ελλάδα επενδύει σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στο Δημόσιο, από την ΑΑΔΕ έως την Εκπαίδευση και την Υγεία, με στόχο καλύτερες υπηρεσίες και την ενίσχυση της διασύνδεσης της χώρας.
businessdaily-Papastergiou
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύεται η επικοινωνία πολιτών - Δημοσίου με τη νέα «Θυρίδα Πολίτη»

Η νέα εφαρμογή στο gov.wallet, αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών και αναβαθμίζει τη σχέση τους με το Δημόσιο, ενισχύει τη διαφάνεια και προσφέρει νέες λειτουργίες βελτιώνοντας την εμπειρία χρήστη.