ΓΔ: 2448.95 -0.11% Τζίρος: 14.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:58:36
Θάνος Πλεύρης βουλή

Πλεύρης - Κούκουλι: Κοινό μέτωπο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Θετικό το κλίμα στη συνάντηση Πλεύρη - Κούκουλι, με έμφαση στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και την ενίσχυση της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη, με τον Ιταλό πρέσβη στην Αθήνα, Πάολο Κούκουλι. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σήμερα και επικεντρώθηκε στις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Ιταλία στον τομέα της μετανάστευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την αναγκαιότητα ενίσχυσης της συνεργασίας σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι δυσκολίες που δημιουργούν οι μεταναστευτικές ροές και η ανάγκη για από κοινού διαχείρισή τους.

Ο Ιταλός πρέσβης εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

Ο Θάνος Πλεύρης παρουσίασε τα βασικά σημεία του σχεδίου νόμου, δίνοντας έμφαση στη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για διασφάλιση της εθνικής αλλά και της ευρωπαϊκής συνοχής, με την εφαρμογή αυστηρότερων διαδικασιών επιστροφών και ενίσχυση του ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην αυξανόμενη πίεση των μεταναστευτικών ροών από τις ακτές της Λιβύης, η οποία επηρεάζει άμεσα την Κρήτη και τη Νότια Ιταλία. Οι δύο αξιωματούχοι ανέλυσαν τη σημασία της ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της φύλαξης στα κρίσιμα περάσματα της Μεσογείου.

Επιβεβαιώθηκε η κοινή θέση ότι απαιτείται μια συνεκτική, σταθερή και αποφασιστική ευρωπαϊκή πολιτική για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης. 

Όπως υπογραμμίστηκε στη συνάντηση, είναι αναγκαία η διαμόρφωση ενός αυστηρότερου και αποτελεσματικότερου πλαισίου διαχείρισης του μεταναστευτικού φαινομένου σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία της Ιταλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρή δεξίωση της ιταλικής πρεσβείας για τα 80 χρόνια δημοκρατίας

Λαμπρός εορτασμός για τα 80 χρόνια της Ιταλικής Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με παρουσία διπλωματών, προσωπικοτήτων και εκπροσώπων της γαστρονομίας και μουσικής της Ιταλίας.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης - Πιαντεντόσι: Αναζήτηση κοινών στρατηγικών για μεταναστευτική πίεση

Ο Θάνος Πλεύρης και ο Ματέο Πιαντεντόσι συζήτησαν στη MED5 στη Μάλτα κοινές προκλήσεις στη διαχείριση παράνομης μετανάστευσης, με έμφαση στα σύνορα, τα return hubs και την ανάγκη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας: Συμμαχία Ελλάδας-Ιταλίας για τη ναυτιλία και τα λιμάνια

Ο Υπ. Ναυτιλίας Β. Κικίλιας από Ρώμη τόνισε τη συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας για ενίσχυση της ναυτιλίας και δίκαιη ενεργειακή μετάβαση, με στόχο ανταγωνιστικότητα Ευρώπης χωρίς επιβάρυνση της μέσης οικογένειας.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πλεύρη με την Αμερικανίδα πρέσβη Κ. Γκίλφοϊλ για τη μετανάστευση

Ο Θάνος Πλεύρης ενημέρωσε την Αμερικανίδα πρέσβη για τις κυβερνητικές προτεραιότητες στο μεταναστευτικό και το νέο αυστηρό νομικό πλαίσιο, δίνοντας έμφαση στη μείωση των μεταναστευτικών ροών. Παρούσα και η υφυπουργός Βολουδάκη.