ΓΔ: 2447.25 -1.15% Τζίρος: 317.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Τζέφρι Πάιατ: Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα συνεχάρη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του για τα άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα που έχουν λάβει για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Αισιόδοξος ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση, δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, στο μήνυμά του, προς τα μέλη και την κοινότητα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα στο μήνυμά του έκανε εκτενή αναφορά στην πανδημία του COVID-19 που βιώνει ο πλανήτης ενώ επισήμανε ό,τι προτεραιότητα της Πρεσβείας μετά το τέλος αυτής της κρίσης είναι να στηρίξει δυναμικά τις επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη στη χώρα μας.

Παράλληλα συνεχάρη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του για τα άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα που έχουν λάβει για την αντιμετώπιση του COVID-19, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της διασποράς του ιού, και κατά συνέπεια τη θνησιμότητα στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κύριος Πάιατκαι στις εταιρείες – μέλη του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την άμεση ανταπόκριση τους στο να προσφέρουν τεχνολογία αιχμής, τα απαραίτητα τεχνικά και υλικά μέσα αλλά και ιατρικό εξοπλισμό πανελλαδικά, στην προσπάθεια καταπολέμησης του COVID-19. Επίσης, αναφέρθηκε στη συμβολή των ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της κρίσης, υπογραμμίζοντας τις ισχυρές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ.

Κλείνοντας το μήνυμά του ο κύριος Πάιατ συνεχάρη το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το γεγονός ότι αντιμετώπισαν από την πρώτη στιγμή την κρίση αυτή ως ένα εφαλτήριο για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή μέσα από την άμεση και μεθοδική ενεργοποίηση διαδικασιών διευκόλυνσης των πολιτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

F-22 Raptor μαχητικό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέα αεροπορικά πλήγματα στο Ιράν για 8η συνεχόμενη νύχτα

Ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε για όγδοη συνεχόμενη νύχτα επιθέσεις κατά ιρανικών στόχων στη Μέση Ανατολή, πλήττοντας εγκαταστάσεις επιτήρησης και αντιαεροπορικής άμυνας, σύμφωνα με την CENTCOM.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη του Άντριου Τέιτ και του αδερφού του στις ΗΠΑ

Οι Άντριου και Τρίσταν Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι έπειτα από αίτημα των βρετανικών αρχών. Κατηγορούνται για βιασμούς, επιθέσεις και άλλα σοβαρά αδικήματα, κυρίως σεξουαλικής φύσης, ενώ εκκρεμεί δίωξη για εμπορία σάρκας.
Σμήνος drones πάνω από πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Καταρρίφθηκε drone κοντά στο αμερικανικό προξενείο στο Ερμπίλ

Νέο drone με εκρηκτικά καταρρίφθηκε κοντά στο αμερικανικό προξενείο στην Αρμπίλ, στο βόρειο Ιράκ. Είναι η τέταρτη επίθεση σε μία εβδομάδα, με την περιοχή του Κουρδιστάν να στοχοποιείται συχνά από τις 28 Φεβρουαρίου.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρούμπιο ζητά από την Κούβα να απελευθερώσει 700 πολιτικούς κρατούμενους

Ο Μάρκο Ρούμπιο ζήτησε από τις αρχές της Κούβας να απελευθερώσουν 700 πολιτικούς κρατούμενους, μετά την έλευση του αντικαθεστωτικού καλλιτέχνη Οτέρο Αλκαντάρα στις ΗΠΑ. Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αντιδράσει δυναμικά.
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Κούβα: Ο αντιφρονών καλλιτέχνης Οτέρο Αλκάνταρα στις ΗΠΑ μετά την αποφυλάκισή του

Ο Κουβανός καλλιτέχνης και αντιφρονών Λουίς Μανουέλ Οτέρο Αλκάνταρα έφυγε από την Αβάνα για τις ΗΠΑ, μετά από πέντε χρόνια φυλάκισης στην Κούβα. Έλαβε βίζα, που ήταν ο μόνος τρόπος να αποκτήσει την ελευθερία του.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ιράν: Δύο Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί, ένας αγνοείται στην Ιορδανία

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ιορδανία την Παρασκευή κατά τη διάρκεια ιρανικής επίθεσης με πυραύλους και drones, όπως ανακοίνωσε η Centcom. Ένας αγνοείται και τέσσερις νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Ιορδανίας.