ΓΔ: 2057.26 0.04% Τζίρος: 195.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Δόμνα Μιχαηλίδου Βουλή
Η Δόμνα Μιχαηλίδου σε συνεδρίαση στη Βουλή, στο Υπουργείο Εργασίας.

Δ. Μιχαηλίδου: H συμπερίληψη στους χώρους εργασίας αποτελεί ανάγκη

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, τόνισε πως η συμπερίληψη είναι πρακτικό ζήτημα ευθύνης και η ισότητα στον εργασιακό χώρο επιτυγχάνεται μέσα από πράξεις, κατά τη συνάντησή της με τη Ράνια Αικατερινάρη του ΣΕΒ.

Η συμπερίληψη στον εργασιακό χώρο αναδεικνύεται ως βασικός πυλώνας για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, με έμφαση στη μετατροπή θεωρητικών αρχών σε έμπρακτες λύσεις. 

Όπως επισήμανε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, στη διάρκεια συνάντησής της με την Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, Ράνια Αικατερινάρη, «η συμπερίληψη δεν είναι απλά μια έννοια, είναι ένα ζήτημα πρακτικό και πραγματικό που μας θέτει προ των ευθυνών μας»

Με την τοποθέτησή της, υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, ώστε η ισότητα και η δίκαιη μεταχείριση να μεταφράζονται σε καθημερινές εργασιακές πρακτικές.

Η σημασία της ενίσχυσης της συμπεριληπτικότητας 

Η Υπουργός τόνισε ότι η ευαισθητοποίηση εργαζομένων και η καταπολέμηση των διακρίσεων αποτελούν κοινό στόχο και προτεραιότητα των φορέων ΥΚΟΙΣΟ και ΣΕΒ. Οι δομές αυτές υλοποιούν δράσεις που αντανακλούν την ανάγκη για κατάργηση εμποδίων και άρση αποκλεισμών, συντελώντας στην κινητοποίηση τόσο της Πολιτείας, όσο και των επιχειρήσεων και της κοινωνίας στο σύνολό της. Η κα Μιχαηλίδου τόνισε ότι «σε αυτήν την κοινωνική απαίτηση απαντάμε με εφαρμόσιμο σχέδιο, πρακτικό πνεύμα και όραμα για μια ανοιχτή, ελεύθερη, προσβάσιμη κοινωνία».

Ο ρόλος των επιχειρηματικών φορέων ως καταλύτης αλλαγής

Η Υπουργός υπογράμμισε τον κομβικό ρόλο σημαντικών φορέων, όπως ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, στη διαμόρφωση ενός πραγματικά συμπεριληπτικού ευρωπαϊκού εργασιακού περιβάλλοντος. Τα πολυάριθμα μέλη του ΣΕΒ, σημείωσε, έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές του μηνύματος της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης, προάγοντας την επαγγελματική εξέλιξη χωρίς εμπόδια.

Κλείνοντας, η Δόμνα Μιχαηλίδου ευχαρίστησε θερμά τη Ράνια Αικατερινάρη για την ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επιδιώκουμε τη συνεργασία με τον κόσμο των επιχειρήσεων. Η πολιτική των εργοδοτών για την καταπολέμηση των διακρίσεων μπορεί να αλλάξει τις πραγματικές συνθήκες στο πεδίο». Η προσέγγιση αυτή καταδεικνύει πως η αποτελεσματική συμπερίληψη στηρίζεται σε συνεργασία και συλλογική δράση, προάγοντας ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών για όλους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λάουρα Κοβέσι
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Εξευτελισμός εποχής... μνημονίου, η ΓΣ του ΣΕΒ και μαχαίρια στο ΣΥΡΙΖΑ για Belharra

Ούτε στα μνημόνια δεν... στόλιζαν τη χώρα όπως χθες η επικεφαλής της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, τι θα ζητηθούν στη συνέλευση του ΣΕΒ, ώθηση στον ΟΛΠ δίνει η κρουαζίερα, το χρηματιστήριο ενέργειας και οι δαφωνείες στο ΣΥΡΙΖΑ για την Belharra.
Συνέδριο ΣΕΒ πάνελ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιχειρηματικά δάνεια: Πάνω από 20 δισ. ευρώ οι εκταμιεύσεις σε οκτώ μήνες

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στηρίζει όλες τις επιχειρήσεις, ενισχύοντας την ανάπτυξη με υψηλούς ρυθμούς δανεισμού. Η ΕΕΤ συνεργάζεται στενά με φορείς όπως ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και ΕΑΕΕ για την τόνωση ανταγωνιστικότητας και επενδύσεων.
Σπύρος Θεοδωρόπουλος ΣΕΒ
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ιταλικό άγχος στους τραπεζίτες, το… μπούλινγκ Θεοδωρόπουλου και τα Small Caps

Γιατί η συζήτηση για έκτακτο φόρο στις ιταλικές τράπεζες αγχώνει τους εγχώριους τραπεζίτες, επικοινωνιακό … μπούλινγκ του προέδρου του ΣΕΒ, συνέδριο για τα Small Caps, η αναμενόμενη παράταση για τις μπαταρίες και κυπριακές καθυστερήσεις.