ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σωκράτης Φάμελλος στούντιο
Ο Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό στούντιο με επαγγελματικό ύφος.

Φάμελλος: Δεν αρκούν οι παραιτήσεις, ζητούμε εκλογές τώρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά εκλογές για το σκάνδαλο των αγροτικών επιδοτήσεων, καταγγέλλοντας πελατειακό κράτος και εμπλοκή πολλών κυβερνητικών στελεχών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την υπόθεση με τις αγροτικές επιδοτήσεις, χαρακτηρίζοντάς την ως «μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο».

 Μιλώντας στο OPEN, υποστήριξε πως οι παραιτήσεις των Βορίδη, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτη και Μπουκώρου δεν επαρκούν για να εκτονωθεί η υπόθεση.

Όπως σημείωσε, η δικογραφία αναδεικνύει ένα «πελατειακό κράτος που έκλεβε τα χρήματα των τίμιων αγροτών», και υπογράμμισε πως η μόνη θεσμική λύση είναι η παραίτηση της κυβέρνησης, η συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής και η προκήρυξη εκλογών. 

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πάνω από δέκα υπουργοί εμπλεκόμενοι και να μην τρέχει τίποτα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέδειξε την ανάγκη ύπαρξης μιας «προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προτείνει σχέδιο συνεργασίας εδώ και έξι μήνες.

 Ωστόσο, δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς, κατηγορώντας τις για «αρνήσεις» που στερούν από τον λαό μια προοδευτική διέξοδο.

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, για τη χώρα και για την Ευρώπη»

Εξήρε τον ενεργό του ρόλο μέσω του Ινστιτούτου και θεσμικών πρωτοβουλιών, ενώ υπενθύμισε την πολιτική του συμβολή εντός του κόμματος.

Σχετικά με την επαναφορά της συζήτησης για το δημοψήφισμα του 2015, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Η τότε κυβέρνηση ήξερε την Ευρώπη πολύ καλύτερα από εκείνους που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία». 

Απέκρουσε την κριτική περί έλλειψης σχεδίου και αντιγύρισε το ερώτημα: «Αυτοί που μας χρεοκόπησαν είχαν σχέδιο;»

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για δημιουργία παραπλανητικής εικόνας μέσω επικοινωνίας και προπαγάνδας, λέγοντας ότι στην Ελλάδα «οι δημοσκοπήσεις διαμορφώνουν κλίμα» και αναφέρθηκε στην υπόθεση «Αναλήθειας», κάνοντας λόγο για μηχανισμό προπαγάνδας που χρηματοδοτήθηκε με δημόσιο και ιδιωτικό χρήμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χέρι σε κάλπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το επίκεντρο της εκδήλωσης η πολιτική σκηνή και ο χρόνος εκλογών

Στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τον εορτασμό για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, κυριάρχησαν οι συζητήσεις για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως θα γίνουν την άνοιξη, ενώ υπήρξε χιούμορ για το πλήθος των υποψηφίων.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ζητώ ψήφο αλλαγής με ήθος, σοβαρότητα και αξιοπιστία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για αξιοπιστία και ήθος με καταψήφιση της ΝΔ, παρουσιάζοντας τη πλήρη κοστολόγηση της 13ης σύνταξης και του ΕΚΑΣ, απαντώντας στις επικρίσεις της κυβέρνησης.
androulakis, nikos antoylakis, pasok, kinima allaghs
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν για αλλαγή σελίδας

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ για αξιοπιστία και ήθος, καταψηφίζοντας τη ΝΔ. Τόνισε ότι υπάρχει πλήρης κοστολόγηση για τη 13η σύνταξη και κατηγόρησε τη ΝΔ για ελλιπή διαφάνεια.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας, τι δήλωσε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και αναφέρθηκε στις εξελίξεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, στην ακρίβεια και στην πολιτική αντιπαράθεση με όλη την αντιπολίτευση.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πώς οι μετριοπαθείς κεντρώοι μπορούν να νικήσουν τους λαϊκιστές

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε πως οι μετριοπαθείς κεντρώες κυβερνήσεις μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές και να νικήσουν τον λαϊκισμό εφαρμόζοντας το πρόγραμμά τους, υπογραμμίζοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 41%.