ΓΔ: 2623.03 0.66% Τζίρος: 450.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Στέλιος Πέτσας ομιλία
Φωτο: ΑΠΕ

Πέτσας: Θα πάρουμε οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί

Ξεκάθαρη προειδοποίηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποφασίσει ακόμα και απαγόρευση της κυκλοφορίας αν οι πολίτες δεν πειθαρχήσουν στα μέτρα.

Πολύ κρίσιμες για την μάχη που δίνει η χώρα μας κατά του κορονοϊού χαρακτήρισε της δύο επόμενες εβδομάδες ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και να αποφασιστεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα πάρει οποιοδήποτε πρόσθετο μέτρο χρειαστεί.

«Το πρόβλημα είναι, πως ακόμη και ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων αν δεν πειθαρχήσουν, ο κίνδυνος στον οποίο μπορεί να εκθέσουν τους συμπολίτες τους, και τους εαυτούς τους φυσικά, είναι πάρα πολύ μεγάλος. Γι’ αυτό αξιολογούμε κάθε μέρα τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε οποιοδήποτε πρόσθετο μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε σχετικά καλά, ιδίως αν συγκρίνουμε τη χώρα μας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όμως, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Είναι πολύ κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες και γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να πάρουμε οποιοδήποτε πρόσθετο μέτρο χρειαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σχολίασε:

«Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Κάθε μέρα αξιολογούμε την κατάσταση. Κάθε μέρα το επιτελείο του Πρωθυπουργού έχει συσκέψεις με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, αλλά, και όλες τις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των επιτελείων των οικονομικών Υπουργείων. Θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζονται. Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει».

Αναφερόμενος σε όσους δεν άκουσαν τις συστάσεις και ταξίδεψαν, τόνισε:

«Το πρόβλημα είναι ότι πολύς κόσμος θεώρησε αυτή την ανάπαυλα στην καθημερινότητά του ως διακοπές, ενώ δεν είναι. Είναι ένας πόλεμος τον οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Έχουμε κάνει επανειλημμένες φορές εκκλήσεις. Ακόμα και αυτοί που ταξίδεψαν και δεν άκουσαν τις συστάσεις, εκεί που θα πάνε, πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους, να μην έρθουν σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και να διασπείρουν τον ιό».

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας, πρόσθεσε:

«Όσον αφορά την ενίσχυση των μέτρων, χθες είχαμε μία ευρεία σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, με τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ακόμη καλύτερο και αυτό θα γίνει. Θα υπάρξουν κάποιες διευκρινήσεις στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή κάλυψη ή την άρση κάποιων μικροστρεβλώσεων. Και αυτό θα γίνει μέχρι αύριο. Είναι μία δυναμική άσκηση. Είναι πρωτοφανής για όλες τις δυτικές κοινωνίες και οικονομίες και προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Όσοι έχουν ανάγκη να στηριχθούν από την Πολιτεία, θα βρουν αυτή τη στήριξη».

Τέλος, αναφερόμενος στη λειτουργία που έγινε στα Κύθηρα, σχολίασε:

«Σχηματίστηκε δικογραφία, όπως όφειλαν να κάνουν οι αρχές και έχει αφεθεί ελεύθερος ο Μητροπολίτης. Το ζήτημα είναι όλοι να πειθαρχήσουμε. Επομένως περιμένουμε μία καλύτερη συμμόρφωση. Γνωρίζοντας την βαθιά πίστη των Ελλήνων και την ιστορία της Ορθοδοξίας μας, αλλά και των άλλων δογμάτων, είναι ικανοποιητικά τα πρώτα δείγματα. Ελπίζουμε να έχουμε ακόμα καλύτερη ανταπόκριση όσο περνάνε οι ημέρες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάυλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Οι κυβερνητικές επιτυχίες να βελτιώνουν την καθημερινότητα

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι οι επιτυχίες της κυβέρνησης πρέπει να επηρεάζουν θετικά την καθημερινότητα. Υπογράμμισε τη σημασία οράματος για το μέλλον και υπεύθυνων πολιτικών χωρίς δανεικά.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Προφανής η διείσδυση ξένων συμφερόντων στη χώρα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, κατηγορώντας τον για προώθηση αντισημιτικών βιβλίων και την κυβέρνηση για υπεράσπιση διεθνών εγκλημάτων και πολέμου.
Ντέλσι Ροντρίγκες Βενεζουέλα
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Ιδιώτες θα λάβουν κρατική περιουσία, δηλώνει η Ροδρίγκες

Η προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες, δήλωσε πως η διαδικασία επιστροφής ή παραχώρησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων στον ιδιωτικό τομέα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ανατρέποντας κινήσεις εθνικοποίησης της εποχής Τσάβες.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εξευτελιστική για τη χώρα η στάση της κυβέρνησης στο ψήφισμα για Κούβα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για αποχή στην ψηφοφορία του ΟΗΕ σχετικά με τον αποκλεισμό της Κούβας, τονίζοντας ότι εγκαταλείπει αρχές του διεθνούς δικαίου και ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις ΗΠΑ, εκθέτοντας τη χώρα μας.
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Εθνική συμφιλίωση για τους πατριώτες, όχι για προδότες

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βουλή επέκρινε την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο απαγόρευσης των social media σε ανηλίκους χωρίς διαβούλευση με ειδικούς. Τόνισε τα προβλήματα του νόμου και μίλησε για οργανωμένες επιθέσεις κατά του ΠΑΣΟΚ.