ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Ν. Χαρδαλιάς: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Κάλεσμα στους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα και να μείνουν στο σπίτι, προκειμένου να μη ζήσουμε στιγμές ανάλογες της Ιταλίας από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά.

Έκκληση στον ελληνικό λαό απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς να δούμε δύο εικόνες. Η μία με το κομβόι των στρατιωτικών που μεταφέρουν πτώματα στην Ιταλία και την άλλη με το κομβόι των ΙΧ στα διόδια των εθνικών οδών. Υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα και να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρχών. Τα δύσκολα είπε είναι μπροστά μας, οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Γι αυτό χρειάζεται, προσοχή, υπευθυνότητα και τήρηση του μέτρου μένουμε σπίτι.

Επανέλαβε ότι η πλειοψηφία συμμορφώνεται με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί, ωστόσο κάποιοι ακόμα και σήμερα δείχνουν ανεύθυνη και αντικοινωνική συμπεριφορά. «Δεν είναι μια εύκολη ιστορία υπάρχουν συμπεριφορές που είναι ανάρμοστες και μπορεί να διασπείρουν τον ιό στις τοπικές κοινωνίες και να οδηγηθούμε σε υπερφόρτωση του συστήματος υγείας και σε θανάτους αγαπημένων ανθρώπων». Απευθύνθηκε στο συναίσθημα, λέγοντας ότι έχουμε λάβει αυστηρά μέτρα για να μην γίνουμε Ιταλία, θα λάβουμε και άλλα όπου επιβάλλεται με μέγιστη υπευθυνότητα για να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές.

«Ας πάρουμε σωστές αποφάσεις. Το χρωστάμε στους δικούς μας». Η πολιτεία, είπε, είναι εδώ για να συνδράμει όπου χρειαστεί και η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα που χρειάζονται. Είπε χαρακτηριστικά ότι όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι και όλα είναι μπροστά μας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν χρειαστεί, θα ληφθούν πιο αυστηρά.

Αυστηροί έλεγχοι στο αεροδρόμιο

Αυστηρούς ελέγχους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» διενεργούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όσους επαναπατρίζονται . Αναμένονται πτήσεις από Λονδίνο, Ισπανία, Βαρσοβία, Πράγα, Τιφλίδα, Βελιγράδι. Οι ταξιδιώτες συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τον ακριβή τόπο διαμονής τους, εκεί δηλαδή όπου θα περάσουν τις 14 μέρες απομόνωσης. Καταχωρούνται στην πλατφόρμα ιχνηλάτησης ώστε οι αρχές στη συνέχεια να ελέγχουν εάν τηρείται η απομόνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κουνούπι στο δέρμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ιός του Δυτικού Νείλου αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα υγείας

Ο ιός του Δυτικού Νείλου είναι από τις σημαντικότερες αναδυόμενες λοιμώξεις στην Ευρώπη. Η σοβαρή νευρολογική νόσος αφορά λιγότερο από 1% των περιπτώσεων, αλλά σχετίζεται με μεγάλη θνητότητα και μακροχρόνιες επιπλοκές.
ποντίκι υπολογιστή χρήστης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωπικός Βοηθός: Πότε ξεκινά η υποβολή νέων αιτήσεων στην πλατφόρμα

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις στο πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός», που στηρίζει άτομα με αναπηρία με αυξημένες αμοιβές για βοηθούς και επιτροπές, χρηματοδοτούμενο με 53 εκατ. ευρώ ετησίως.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

16.000 δόσεις εμβολίου Έμπολα έφτασαν στο αεροδρόμιο Κινσάσα

Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έφθασαν 16.250 δόσεις του εμβολίου Ervebo, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 5.290 κρούσματα Έμπολα και 2.516 θάνατοι. Το εμβόλιο εγκρίθηκε μόνο για το στέλεχος Ζαΐρ, όχι για το Μπουντιμπουγκιό.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Επιδημία Έμπολα στο Κονγκό: 2.500 νεκροί, ραγδαία εξάπλωση σύμφωνα με ΟΗΕ

Η επιδημία Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό έχει προκαλέσει πάνω από 2.500 θανάτους και εξαπλώνεται ταχύτατα, καλύπτοντας μεγαλύτερη περιοχή από τη Γαλλία, με τη χρηματοδότηση της βοήθειας να κινδυνεύει να εξαντληθεί, προειδοποιεί ο ΟΗΕ.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

70% των κρουσμάτων Δυτικού Νείλου στην Αττική και 10 θάνατοι

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, ζητά διαφάνεια για τις ενέργειες κατά της εξάπλωσης του ιού Δυτικού Νείλου, ειδικά στην Αττική, αναρωτώμενος αν οι αρχές έδρασαν έγκαιρα ή υποτίμησαν τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.