ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του Ελληνικού κοινοβουλίου, με βουλευτές και προεδρείο σε δράση.

Τροπολογία ΥΠΕΣ: Σε επτά αντί για τρία έτη το δικαίωμα ιθαγένειας στους πρόσφυγες

Συγκεκριμένα, για την υποβολή αιτήματος πολιτογράφησής τους καταργείται η τριετής νόμιμη συνεχής παραμονή και προτείνονται τα επτά έτη παραμονής, όπως προβλέπεται για τη γενική κατηγορία των αιτούντων της ελληνική ιθαγένεια.

Κατατέθηκε στο νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών η προαναγγελθείσα τροπολογία που αυξάνει τα ελάχιστα έτη παραμονής στη χώρα ως προϋπόθεση για να λάβουν οι πρόσφυγες την ελληνική ιθαγένεια.

Συγκεκριμένα, για την υποβολή αιτήματος πολιτογράφησής τους καταργείται η τριετής νόμιμη συνεχής παραμονή και προτείνονται τα επτά έτη παραμονής, όπως προβλέπεται για τη γενική κατηγορία των αιτούντων της ελληνική ιθαγένεια.

Με άλλο άρθρο της ίδιας τροπολογίας, εξαιρείται από τον παρόντα κύκλο κινητικότητας το προσωπικό που υπηρετεί σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημιακών και των στρατιωτικών. Οι αιτήσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις θα μπορούν να υποβληθούν εκ νέου μετά τη λήξη της κρίσης του κορωναϊού.

Προβλέπεται, επίσης, η σύσταση ανώνυμης εταιρείας ΟΤΑ με την επωνυμία «Εθνικός Κήπος-Μητροπολιτικό Πράσινο Α.Ε.», με σκοπό τη διαχείριση του Εθνικού Κήπου και του λόφου Φιλοπάππου. Το μετοχικό της κεφάλαιο ορίζεται σε 50.000 ευρώ, διαιρεμένο σε 500 ονομαστικές μετοχές των 100 ευρώ η καθεμία, αποκλειστικής και πλήρους κυριότητας του Δήμου Αθηναίων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας είναι 11μελές και αποτελείται από τον δήμαρχο Αθηναίων ως πρόεδρο ή πρόσωπο που ο ίδιος υποδεικνύει ως πρόεδρο και 10 μέλη που ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βάρκα με μετανάστες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες μεταναστευτικές ροές νότια Κρήτης: 129 άτομα σε Καλούς Λιμένες-Αγία Γαλήνη

Δύο επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στα νότια της Κρήτης: 44 άτομα εντοπίστηκαν ανοιχτά των Καλών Λιμένων και μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο, ενώ 85 άτομα διασώθηκαν 26 ν.μ. νότια της Γαύδου και οδηγήθηκαν στην Αγία Γαλήνη.
Μανάμα Μπαχρέιν skyline
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχρέιν: 41 συλλήψεις για σχέσεις με Φρουρούς της Επανάστασης

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σύλληψη 41 ατόμων με φερόμενους δεσμούς με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, στο πλαίσιο ενίσχυσης της ασφάλειας και αντιμετώπισης πιθανών απειλών.
Το Λάργκο Σόφιας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σόφια αποφασισμένη κατά του λαθρεμπορίου φαρμάκων, λέει το ΥΠΕΣ

Η Βουλγαρία δείχνει αποφασιστικότητα κατά του λαθρεμπορίου φαρμάκων. Εντόπισε παράνομο εργαστήριο παραγωγής φαρμάκων, ενώ στην επιχείρηση Pangea XVIII έγιναν 270 συλλήψεις και κατασχέθηκαν εκατομμύρια παράνομα φάρμακα.
Κατάστημα κλειστό λόγω νόσου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ιατρείο Άνω Λιοσίων γίνεται Πολυδύναμο Περιφερειακό Κέντρο

Το Τοπικό Ιατρείο Άνω Λιοσίων αναβαθμίζεται σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, με τρεις νέες οργανικές θέσεις προσωπικού, στο πλαίσιο ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Δυτική Αττική.