ΓΔ: 2301.42 0.07% Τζίρος: 78.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:05:00
Φώτο: Shutterstock

Γ. Πατούλης: Βάζουμε τέλος στην απραξία

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, οι οποίοι πραγματοποιούν υπερωρίες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης 100 χιλιάδων αδειών οδήγησης που εκκρεμούν εδώ και 1,5 περίπου χρόνο.

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη σήμερα Κυριακή στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και ενημέρωσή του για την υλοποίηση του σχεδίου επιτάχυνσης έκδοσης των 100 χιλιάδων αδειών οδήγησης

Γ. Πατούλης: «Βάζουμε τέλος στην απραξία - Μαζί με τους εργαζόμενους μας ενεργοποιούμε το σχέδιο επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν 100 χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν λάβει τις άδειες οδήγησής τους»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, οι οποίοι πραγματοποιούν υπερωρίες και εργάζονται ακόμα και Σαββατοκύριακα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης 100 χιλιάδων αδειών οδήγησης που εκκρεμούν εδώ και 1,5 περίπου χρόνο.

Ο Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών στη Λ. Μεσογείων και στη Διεύθυνση Μεταφορών του Δ. Τομέα, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους για τη θετική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά του να εργαστούν πέραν του κανονικού ωραρίου προκειμένου να μπει οριστικά ένα τέλος στην ταλαιπωρία 100 πολιτών και επισήμανε ότι η ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών είναι ζήτημα προτεραιότητας του.

Ενημερώθηκε από το Γενικό Διευθυντή Ηλία Δόλγυρα για τις διαδικασίες που έχουν ενεργοποιηθεί με κεντρικό στόχο την έκδοση των αδειών εντός τριών μηνών. Μεταξύ άλλων 19.660 άδειες αφορούν απώλειες και ανανεώσεις, 30.600 είναι για νέους οδηγούς – αναβάθμιση κατηγορίας και 49.000 είναι για πολίτες άνω των 74 ετών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την επίσκεψή του στις Διευθύνσεις Μεταφορών επισήμανε:

«Έπειτα από 18 μήνες απραξίας, βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας. Μαζί με τους εργαζόμενούς μας, οι οποίοι απασχολούνται υπερωριακά και τις Κυριακές, δεσμευόμαστε πως 100.000 διπλώματα οδήγησης που είχαν μείνει μπλοκαρισμένα θα έχουν εκδοθεί εντός των επόμενων τριών μηνών. Είναι απαράδεκτο νέοι άνθρωποι, αλλά και επαγγελματίες που θα ήθελαν να αξιοποιήσουν το δίπλωμά τους για να βρουν δουλειά να βρίσκονται όμηροι τέτοιου είδους καταστάσεων. Η σημερινή μου παρουσία στις υπηρεσίες της Περιφέρειας υποδηλώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την πολιτική μας βούληση να μπει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών. Ευχαριστώ θερμά τους εργαζόμενους που με αυταπάρνηση εργάζονται για το στόχο αυτό».

Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε και το Δυτικό Τομέα στο Περιστέρι, όπου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Λεωτσάκο ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση Μεταφορών για τους ρυθμούς υλοποίησης του σχεδίου. Σήμερα Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου εργάστηκαν οι υπάλληλοι σε τρεις διευθύνσεις της Περιφέρειας, ενώ από την επόμενη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου θα εργαστούν οι υπάλληλοι όλων των διευθύνσεων προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τα τμήματα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Πατούλης: Να βγάλουμε την Αττική από την αδράνεια

Απονεμήθηκε στον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη τιμητική πλακέτα για τις δράσεις και την προσφορά του στο επιχειρείν και ο ίδιος σημείωσε πως απαιτείται σκληρή δουλειά για να επιστρέψει το επιχειρείν στην Αττική.
διόδια κίνηση αυτοκινήτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη η επιστροφή εκδρομέων της Πρωτομαγιάς στην Αττική

Ομαλά κυλά η επιστροφή των εκδρομέων της Πρωτομαγιάς προς την Αττική. Στην Αθηνών-Κορίνθου παρατηρούνται μικρές καθυστερήσεις από Κινέτα ως Νέα Πέραμο και στα διόδια Ελευσίνας, ενώ χωρίς προβλήματα είναι η έξοδος από Αθηνών-Λαμίας.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους: Προκήρυξη για 1.000 μόνιμους γιατρούς στο ΕΣΥ

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις γιατρών σε όλη την Ελλάδα, με όλες τις ειδικότητες. Μέσα στο έτος προβλέπονται συνολικά 8.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ, ενισχύοντας σημαντικά το προσωπικό του.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από ουκρανικό χτύπημα σε λεωφορείο στο Μπέλγκοροντ

Τρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες, εκ των οποίων δύο σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο απολογισμός ουκρανικού πλήγματος σε μίνι λεωφορείο στο χωριό Βοζνεσένοφκα, στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάρισα: 152 επενδύσεις στη Θεσσαλία με 1.600+ νέες θέσεις εργασίας

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε από το 4ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ στη Λάρισα την ανάγκη για βαθιές αλλαγές στην ελληνική οικονομία με έμφαση στη βιομηχανία, την περιφέρεια και την καινοτομία, λόγω των διεθνών εξελίξεων.
Στρατιώτες στο Μάλι
ΔΙΕΘΝΗ

Μαλί: Τζιχαντιστές και αυτονομιστές εξαπολύουν επιθέσεις παντού

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στην πρωτεύουσα Μπαμακό και άλλες πόλεις του Μαλί μεταξύ στρατού και ενόπλων οργανώσεων. Οι αντάρτες του FLA ανακοίνωσαν τον έλεγχο της Κιντάλ, ενώ η χούντα διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.