Τις σημαντικές δυνατότητες που θα προσφέρει στο ταλαντούχο ανθρώπινο δυναμικό της Πάτρας το PwC Technology & Innovation Hub που δημιούργησε η PwC Greece ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας σημειώνοντας πως το hub θα μπορέσει να αναπτύξει μεγαλύτερες συνέργειες μεταξύ των επιχειρήσεων της πόλης.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Επισκέφθηκα στην Πάτρα, το PwC Technology & Innovation Hub που δημιούργησε η PwC Greece. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά καλαίσθητο χώρο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και δίνει τη δυνατότητα σε ταλαντούχους νέους να έχουν έναν δικό τους εργασιακό χώρο ώστε να εξελίξουν τις ιδέες τους και να γίνουν βιώσιμες επιχειρήσεις, έχοντας την διαρκή υποστήριξη του εξειδικευμένου προσωπικού της PwC.
Το Hub φιλοδοξεί να αναπτύξει ακόμα μεγαλύτερες συνέργειες μεταξύ των επιχειρηματικών φορέων, των νεοφυών επιχειρήσεων και των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της πόλης, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της Πάτρας σε έναν κόμβο καινοτομίας. Εξαιρετική πρωτοβουλία μακάρι να βρει και άλλους μιμητές στην ελληνική επικράτεια!».
Χθες, μιλώντας στην εκδήλωση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) «Future of Retail 2022. Καινοτομία και Ηλεκτρονικό Εμπόριο», ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας τόνισε το γεγονός ότι όλο και περισσότερες ελληνικές startup κερδίζουν το διεθνές ενδιαφέρον.
Είναι χαρακτηριστικό πως βλέπουμε όλο και περισσότερες ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, κυρίως αυτές που δραστηριοποιούνται στην δημιουργία λογισμικών/εφαρμογών να πετυχαίνουν σπουδαίες συνεργασίες με μεγάλες επιχειρήσεις από το εξωτερικό. Πλέον έχουν όμως ως σύμμαχο την Πολιτεία η οποία μέσω του Elevate Greece διαθέτει σημαντικά εργαλεία όπως κίνητρα για επενδυτικούς αγγέλους, απόκτηση μετοχών προαίρεσης, δράσεις ενίσχυσης ρευστότητας και συνέργειες που ενισχύουν το οικοσύστημα καινοτομίας, υποστηρίζοντας ενεργά τις ιδέες του αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υφυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι:
- Τα τελευταία 3 χρόνια, η χώρα μας έχει γυρίσει σελίδα και αποτελεί πλέον έναν επενδυτικό προορισμό που προσελκύει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον κολοσσών όπως οι Microsoft, EY, Applied Materials, Pfizer, Cisco, Amazon, Volkswagen κ.ά.
- Η αύξηση των υπερεκπτώσεων των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης (R&D) από το 130% στο 200%, αποτελεί ένα σημαντικό φορολογικό κίνητρο για να ωθήσουμε τις Ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις να επενδύσουν περισσότερο στην έρευνα και ανάπτυξη, αλλά και να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερες εταιρείες από το εξωτερικό.
- Την περασμένη χρονιά, είχαμε την μεγαλύτερη αύξηση (+17,2%) της τελευταίας δεκαετίας στον δείκτη έντασης Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D). Πιο συγκεκριμένα, οι δαπάνες Έρευνας και Ανάπτυξης ως ποσοστό του ΑΕΠ ανήλθαν το 2020 σε 1.50%, έναντι του 1.28% του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.