«Παραγωγική» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας την τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, Κρίστιαν Λίντνερ.
Όπως σημειώνεται σε ανάρτηση του Έλληνα υπουργού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ισχυρή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τις θετικές προοπτικές της, στις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη και τις προπληρωμές των δανείων της Ελλάδας έναντι του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών χωρών.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών της νέας γερμανικής κυβέρνησης και αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ στο παρελθόν έχει κάνει λόγο για «πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα» της ελληνικής κυβέρνησης, με τα οποία η ελληνική οικονομία «έχει έρθει σε νέα πορεία επιτυχίας», ενώ έχει τονίσει ότι και η Γερμανία πρέπει να καταστεί «παρομοίως φιλόδοξη». Πρόσθεσε, δε, ότι προσβλέπει στη συνέχιση των συνομιλιών με την ελληνική κυβέρνηση, σε «καλό και αρμονικό» κλίμα.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι και η Ελλάδα έχουν λόγο να «ανησυχούν» για το γεγονός ότι επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών θα είναι ο Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει εκφράσει ιδιαίτερα αυστηρές θέσεις για τα δημοσιονομικά, ο νέος υπουργός σημείωσε ότι η Γερμανία στην Ευρώπη «θα εστιάσει την προσοχή της στην σταθερότητα και ταυτόχρονα θα καταστήσει εφικτή την απελευθέρωση επενδύσεων στην ανταγωνιστικότητα».
«Σε αυτό αποτελεί για εμάς σημείο προσανατολισμού η εντυπωσιακή και επιτυχής πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης», συνέχισε ο κ. Λίντερ και ανέφερε ότι «το τελευταίο διάστημα έχει επιτευχθεί, με πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα, να έρθει η ελληνική οικονομία σε μία νέα πορεία επιτυχίας». Αυτό πρέπει, από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε, «να είναι ακόμη και για τη Γερμανία η αξίωση να γίνει παρομοίως φιλόδοξη, όπως είναι η ελληνική εσωτερική πολιτική και υπό αυτήν την έννοια προσβλέπω στις επόμενες ευκαιρίες για συνέχιση στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό και τον ομόλογό μου, των συνομιλιών, τις οποίες και στο παρελθόν έχουμε ήδη διεξαγάγει σε καλό και αρμονικό κλίμα».