ΓΔ: 2586.7 -0.60% Τζίρος: 86.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:29:38
Ποδοσφαιριστές σε στάδιο
Ποδοσφαιριστές γυρνούν προς το γήπεδο σε νυχτερινό αγώνα στην Ιταλία.

Η Γερμανία συνέτριψε τη Μάλτα 6-0 και πλησίασε ξανά την Ελλάδα

Η Εθνική Ελπίδων με 12 βαθμούς διατηρεί το προβάδισμα στον 6ο όμιλο μετά το 3-0 επί της Γεωργίας, ενώ η Γερμανία ακολουθεί με 9 βαθμούς (6-0 τη Μάλτα). Την πρόκριση στο Euro U21 παίρνουν οι πρώτοι κάθε ομίλου και η καλύτερη δεύτερη ομάδα.

Η Εθνική Ελπίδων της Ελλάδας διατηρεί την πρωτοπορία στον 6ο προκριματικό όμιλο του Euro U21, μετά τη νίκη με 3-0 επί της Γεωργίας στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Την ίδια αγωνιστική, η Γερμανία επικράτησε της Μάλτας με το εντυπωσιακό 6-0, μειώνοντας τη διαφορά από την ελληνική ομάδα στους τρεις βαθμούς.

Για τη Γερμανία, ο Μπίσχοφ σημείωσε χατ-τρικ (9', 63', 66'), ο Καρλ πρόσθεσε δύο τέρματα (37', 67') και ο Ντάμαρ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 86'. Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή με 12 βαθμούς και συντελεστή τερμάτων +10 (12-2), ενώ η Γερμανία ακολουθεί με 9 βαθμούς και +11 (15-4).

Στην τελική φάση του Euro U21 προκρίνονται οι πρώτοι κάθε ομίλου και η καλύτερη δεύτερη ομάδα. Επιπλέον, τέσσερα ακόμα εισιτήρια θα κριθούν μέσω Play Offs μεταξύ των οκτώ δεύτερων των προκριματικών ομίλων.

Το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων της Εθνικής Ελπίδων για τα προκριματικά του Euro U21 είναι το εξής:

- Τρίτη 18/11/25: Ελλάδα – Βόρεια Ιρλανδία 12:00

- Παρασκευή 27/03/26: Ελλάδα – Μάλτα 12:00

- Τρίτη 31/03/26: Ελλάδα – Γερμανία 13:00

- Σάββατο 26/09/26: Γεωργία – Ελλάδα 13:00

- Πέμπτη 01/10/26: Ελλάδα – Λετονία 13:00

- Τρίτη 06/10/26: Βόρεια Ιρλανδία – Ελλάδα 13:00

6ος ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ U21
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 4 αγώνες)
Ελλάδα        12
Γερμανία      9
Β. Ιρλανδία   7
Γεωργία       5
Λετονία       1
Μάλτα         0
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή οι αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με Γερμανία και Ιταλία

Την Τρίτη στη Βουλή αναμένεται η κύρωση δύο αμυντικών συμφωνιών με Γερμανία και Ιταλία, για συνεργασία στην ακαδημαϊκή έρευνα και την εκπαίδευση πιλότων. Οι συμφωνίες υπογράφηκαν το 2023 και το 2025 αντίστοιχα.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Π. Μαρινάκη με Deutsche Welle: «Γέφυρα» για Έλληνες εντός και εκτός

Ο υφυπουργός Παύλος Μαρινάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία της Deutsche Welle για τη διάσωση του ελληνόφωνου προγράμματος της DW. Συζητήθηκαν θέματα Τύπου και ευχαριστίες εκφράστηκαν προς την κυβέρνηση.
Ελληνική και ευρωπαϊκή σημαία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Δαβάκης: Επαφή με τον υφυπουργό Άμυνας της Γερμανίας

Ο Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε με τον Γερμανό υφυπουργό Άμυνας Jens Plötner για συζήτηση θεμάτων άμυνας και ασφάλειας, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας-Γερμανίας και τον αυξημένο αμυντικό ρόλο της Γερμανίας.
Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανία: Πλήρης στήριξη στην Ελλάδα για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η Γερμανική κυβέρνηση, μέσω της εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, εξέφρασε απόλυτη στήριξη στην Ελλάδα για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, επαναλαμβάνοντας την ευρωπαϊκή θέση υπέρ σεβασμού των συνόρων και του διεθνούς δικαίου στη Μεσόγειο.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρίκαλα: Προγράμματα αξιών σε σχολεία – Τι λέει η ιδρύτρια της Αξιον

Η ΑΞΙΟΝ - Ακαδημία Αξιών στο Solingen γιόρτασε δέκα χρόνια συνεργασίας με το σχολείο Geschwister-Scholl, προωθώντας την εκπαίδευση αξιών, τον αλληλοσεβασμό, την υπευθυνότητα και τη δημοκρατική συνείδηση στη σχολική κοινότητα.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ενίσχυση αμυντικών σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας

Ο Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε τον Γερμανό υπουργό Άμυνας Μπ. Πιστόριους στην Κρήτη. Συζήτησαν θέματα αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-Γερμανίας στο πλαίσιο ΝΑΤΟ και ΕΕ, συμφωνώντας να διατηρούν στενή επικοινωνία για τα ζητήματα ασφαλείας.