ΓΔ: 2033.97 0.73% Τζίρος: 205.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

ARD: Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις στην Ελλάδα για οικογένειες και νέους

Ρεπορτάζ του ARD αναδεικνύει τις φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, με όφελος για οικογένειες και νέους, στο πλαίσιο της ισχυρής ανάπτυξης της Ελλάδας.

Η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε σειρά πρωτοβουλιών με στόχο τη μείωση της φορολογίας και την ενίσχυση των πολιτών, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. 

Το δημοσίευμα αναφέρεται στις πρόσφατες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οι οποίες εστιάζουν στη φορολογική ελάφρυνση ιδίως για τις οικογένειες και τους νέους.

Όπως επισημαίνει το ARD, η Ελλάδα, η οποία το 2010 είχε φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας, έχει μετατραπεί σήμερα σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στηv Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ρυθμός ανάπτυξης εκτιμάται στο 2,3% για το 2024, ενώ η ανεργία έχει περιοριστεί στο 8%.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι νέες ρυθμίσεις εστιάζουν σε στοχευμένη φοροελάφρυνση, με κύριο όφελος για τις οικογένειες με παιδιά και τους νέους εργαζομένους. Πρόκειται για παρεμβάσεις που προβλέπουν ότι οικογένειες με παιδιά θα καταβάλλουν σημαντικά λιγότερο φόρο εισοδήματος ή ακόμη και καθόλου σε πολλές περιπτώσεις. Παράλληλα, άτομα κάτω των 25 ετών που έχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ θα απαλλάσσονται πλήρως από τη φορολογία, μια πολιτική επιλογή που αναμένεται να ανακουφίσει αισθητά το νεανικό πληθυσμό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι όλα τα προαναγγελθέντα μέτρα βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές για τον προϋπολογισμό. Το ARD αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, μέσα από αυτό το πακέτο παρεμβάσεων, η κυβέρνηση στοχεύει στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικο-οικονομικών προκλήσεων όπως η άνοδος του κόστους διαβίωσης, τα προβλήματα στην αγορά κατοικίας, αλλά και το φαινόμενο της «διαρροής εγκεφάλων», δηλαδή τη μετανάστευση νέων με υψηλή εξειδίκευση.

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, η Ελλάδα επιχειρεί τα τελευταία χρόνια να μετατοπίσει το δημοσιονομικό της προφίλ και να στηρίξει ουσιαστικά τους πολίτες της, δεδομένης της ισχυρής αναπτυξιακής της πορείας και της επίτευξης σταθερότητας στο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σθεναρή υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων τα τελευταία 6 χρόνια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε στη Βουλή ότι η Ελλάδα υπερασπίστηκε με συνέπεια τα εθνικά της συμφέροντα τα τελευταία έξι χρόνια, προωθώντας την ειρήνη και τη σταθερότητα.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα παράγοντας σταθερότητας στη Μέση Ανατολή

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης μίλησε για τον ρόλο της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή, το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ και την εφαρμογή της νομιμότητας στα πανεπιστήμια.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη μετά το κυριακάτικο μήνυμα

Το σημερινό μήνυμα Μητσοτάκη αποδεικνύει κυνισμό κι αυταρχισμό, δηλώνοντας ότι κανείς Πάνος Ρούτσι δε θα διεκδικήσει το δίκιο του σε πλατεία-σύμβολο εξέγερσης και δημοκρατίας, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αλέξης Πατέλης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή»

Ο Αλέξης Πατέλης, παρουσιάζοντας το βιβλίο του «Η Μεγάλη Επιστροφή», τόνισε πως η μεγάλη επιστροφή είναι επίτευγμα της Ελλάδας. Επεσήμανε τη σημασία των σωστών προσώπων και των μεταρρυθμίσεων για την οικονομική πρόοδο.
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Σύντομα ανακοινώσεις για τη διασύνδεση ρεύματος Ελλάδας-Κύπρου

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου. Σύντομα αναμένονται σχετικές δηλώσεις από την κυβέρνηση.