ΓΔ: 2042.63 0.60% Τζίρος: 196.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Χαρτονόμισμα και κέρματα ευρώ
Φωτο: Shutterstock

«Παγωμένα» παραμένουν και το 2022 τα δημοτικά τέλη της Αθήνας

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μειώνεται ο συντελεστής σε ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο συγκεκριμένος συντελεστής ψηφίστηκε και από την αντιπολίτευση.

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, στη σημερινή του συνεδρίαση, το ύψος των δημοτικών τελών για το 2022, τα οποία παραμένουν «παγωμένα» για την καθαριότητα, τον φωτισμό και σχεδόν όλες τις κατηγορίες.

Ο εκπρόσωπος της «Ανοιχτής Πόλης», Κώστας Αλεξίου, ζήτησε συνολική μείωση κατά 6,2 εκατομμύρια ευρώ των δημοτικών τελών δεδομένου ότι, όπως σημείωσε, τα έσοδα του δήμου από τη δήλωση νέων ηλεκτροδοτούμενων χώρων θα είναι 9 εκατομμύρια ευρώ.

«Γενναίες μειώσεις» στα νοικοκυριά και τους μικροεπαγγελματίες με παράλληλη αύξηση των τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες πρότεινε ο Στέλιος Λάμπρου από τη «Λαική Συσπείρωση».

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μειώνεται ο συντελεστής σε ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο συγκεκριμένος συντελεστής ψηφίστηκε και από την αντιπολίτευση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταθμός Μετρό Αθήνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 300 εκατ. για την επανεκκίνηση Μετρό και Τραμ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Αθανάσιος Κοτταράς, ανακοινώνει επενδύσεις άνω των 300 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό Μετρό και Τραμ, ενισχυμένους ελέγχους εισιτηρίων και νυχτερινή λειτουργία κάθε Σάββατο, με μεγάλη ανταπόκριση του κοινού.
Δημαρχείο Αθηναίων κτήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση Πρασίνου δήμου Αθηναίων: Είχαν ελεγχθεί τα δέντρα που έπεσαν

Η Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου Αθηναίων ενημέρωσε ότι οι πτώσεις δέντρων των τελευταίων ωρών οφείλονται στους ισχυρούς ανέμους. Η μουριά στην οδό Κνωσού, ηλικίας 30 ετών, είχε ελεγχθεί και ήταν υγιής.