ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:38:59
Πέναλτι δικαστική απόφαση
Φώτο: Shutterstock

ΔΙΜΕΑ: 26.500 ευρώ πρόστιμα τον Ιανουάριο για παραβάσεις στην αγορά

Πρόστιμα συνολικά 26.500 ευρώ επέβαλε η ΔΙΜΕΑ τον Ιανουάριο, μετά από ελέγχους σε όλη τη χώρα. Αφορούν 24 επιχειρήσεις, με ποσά από 500 έως 3.000 ευρώ, για παραβάσεις των κανόνων ρύθμισης της αγοράς.

Η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 26.500 ευρώ τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας στην αγορά προϊόντων σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον πίνακα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, τα πρόστιμα επιβλήθηκαν σε 24 επιχειρήσεις και κυμάνθηκαν από 500 έως 3.000 ευρώ.

Οι παραβάσεις αφορούν στην εφαρμογή των κανόνων ρύθμισης της αγοράς, βάσει των διατάξεων του νόμου 4177/2013 και της κατ’ εξουσιοδότηση υπουργικής απόφασης 91354/30.08.2017, η οποία αφορά την «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Υ.)».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βραχυχρόνια Μίσθωση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αιτήματα της ΠΟΞ για λεπτομερή στοιχεία ελέγχων σε βραχυχρόνιες μισθώσεις

Η ΠΟΞ ζητά ενημέρωση από το Υπ. Τουρισμού για τους ελέγχους, παραβάσεις και πρόστιμα στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης, καθώς και αποτίμηση εφαρμογής του πλαισίου που ισχύει από 1/10/2025 σύμφωνα με το ν. 5170/2025.
Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λουκέτο 48 ωρών σε γνωστό νυχτερινό κέντρο λόγω μη έκδοσης αποδείξεων

Η ΑΑΔΕ έκλεισε για 48 ώρες γνωστό νυχτερινό κέντρο, λόγω μη έκδοσης τριών αποδείξεων αξίας 4.560 ευρώ. Το μέτρο εφαρμόστηκε με απόφαση δικαστηρίου που έκρινε νόμιμη την κύρωση, μετά από προσφυγή της επιχείρησης.
Αστικά ακίνητα Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράνομες υπεκμισθώσεις διαμερισμάτων: Οι αλλαγές στη νέα ρύθμιση

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζει ρύθμιση για απαγόρευση υπεκμίσθωσης κλινών σε διαμερίσματα κατοικίας, με πρόστιμα έως 10.000 ευρώ και σφράγισμα χώρων. Στόχος η αντιμετώπιση άτυπων υπνωτηρίων και παρανομίας.
Άκης Σκέρτσος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Η Ελλάδα πρωτοπόρος στην απαγόρευση social media σε ανηλίκους

Ο Άκης Σκέρτσος τόνισε πως η Ελλάδα πρωτοπορεί στην προστασία ανηλίκων στα social media και ευθυγραμμίζεται με την ΕΕ. Δήλωσε αισιόδοξος για συμμόρφωση των πλατφορμών, αλλιώς θα υπάρξουν πρόστιμα.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη δύο ατόμων για επικίνδυνη οδήγηση και βαριά πρόστιμα

Δύο συλλήψεις για επικίνδυνη οδήγηση έγιναν στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο: ένας 40χρονος οδηγός ενεπλάκη σε τροχαίο υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ 61χρονος μοτοσικλετιστής αγνόησε σήμα αστυνομικών και παραβίασε μονόδρομους και φανάρια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βουνό» τα χρέη προς την εφορία, ελάχιστες ρυθμίσεις, ελπίδα οι 120 δόσεις

Οι 120 δόσεις αποτελούν το τελευταίο στοίχημα για την ανάσχεση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την εφορία, τα οποία ανέρχονται σε 109,77 δισ. ευρώ και από αυτά μόλις 5,31 δισ. ήταν σε ρύθμιση έως το τέλος του Ιουλίου.