ΓΔ: 2651.07 -0.76% Τζίρος: 328.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λογότυπο ΔΥΠΑ

Αιτήσεις έως 14/7 για τη δράση απασχόλησης ΔΥΠΑ στη Θεσσαλία με επιδότηση

Το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ στηρίζει την απασχόληση στη Θεσσαλία με 5.000 νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης και επιδότηση έως 75% για 18 μήνες, αιτήσεις έως 14/7.

Περισσότεροι από 4.500 άνεργοι στη Θεσσαλία έχουν ήδη ενταχθεί σε νέες θέσεις εργασίας μέσω του προγράμματος ενίσχυσης της απασχόλησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), το οποίο αποσκοπεί στην τόνωση της εργασίας στην περιοχή.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από επιχειρήσεις ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2025, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους εργοδότες να επωφεληθούν από τις σημαντικές παροχές του προγράμματος.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία 5.000 νέων θέσεων πλήρους απασχόλησης, απευθυνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ανεξαρτήτως κλάδου και μεγέθους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι όλων των ηλικιών, ενισχύοντας περαιτέρω τη δυναμική της τοπικής αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, η επιχορήγηση καλύπτει έως και το 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών (μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως και έως 22.500 ευρώ συνολικά ανά εργαζόμενο) για χρονικό διάστημα έως 18 μήνες. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης αγγίζει τα 90 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας τη βαρύτητα που δίνεται στην προώθηση της απασχόλησης σε μια κρίσιμη γεωγραφική περιοχή.

Όσοι ενδιαφέρονται για τη δημόσια πρόσκληση και τις λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος μπορούν να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ στη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/anoikta-proghrammata, ώστε να ενημερωθούν πλήρως για τα οφέλη και

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση αιτήσεων μαθητείας ΔΥΠΑ στον τουρισμό έως 18 Οκτωβρίου

Παρατείνεται έως 18 Οκτωβρίου η προθεσμία για ηλεκτρονικές αιτήσεις εισαγωγής στις επτά Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ για το έτος 2026-2027, με τρεις ειδικότητες τουρισμού και φιλοξενίας.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί πίνακες για το ειδικό πρόγραμμα 1.000 ανέργων

Αναρτήθηκαν σήμερα στη ΔΥΠΑ οι προσωρινοί πίνακες για το πρόγραμμα τοποθέτησης 1.000 ανέργων πτυχιούχων (25-54 ετών) σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με στόχο να αντιμετωπιστεί άμεσα η ανεργία στους πτυχιούχους.