ΓΔ: 2158.04 1.76% Τζίρος: 224.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σαντορίνη πανοραμική θέα
Φωτογραφία: Αλέκος Λιδωρίκης

Αφιέρωμα στη Σαντορίνη από το περιοδικό Désirs de Voyages στο νέο τεύχος

Με εκτενές αφιέρωμα στο περιοδικό Désirs de Voyages, η Σαντορίνη αναδεικνύεται σε κορυφαίο προορισμό πολυτελείας για το απαιτητικό γαλλόφωνο κοινό υψηλού εισοδήματος.

Ένα σημαντικό αφιέρωμα στη Σαντορίνη κοσμεί το καλοκαιρινό τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου 2025 του κορυφαίου γαλλικού περιοδικού πολυτελούς τουρισμού και lifestyle, Désirs de Voyages. Το αναλυτικό ρεπορτάζ, με την υπογραφή της δημοσιογράφου Magali Frère, αναδεικνύει τη Σαντορίνη ως έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς για το απαιτητικό κοινό της Γαλλίας.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-13 Μαΐου 2025, ως μέρος οργανωμένου δημοσιογραφικού ταξιδιού με την υποστήριξη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Γαλλίας, του Δήμου Θήρας και της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεωργίας Νομικού. Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει περαιτέρω τη διεθνή φήμη της Σαντορίνης ως σημείο αναφοράς για την υψηλή φιλοξενία.

Το εκτενές, 6σέλιδο αφιέρωμα με τίτλο «Τα καλύτερα της Σαντορίνης - Το εντυπωσιακό νησί των Κυκλάδων» καταγράφει διεξοδικά τις μοναδικές παροχές πολυτελούς διαμονής, ευεξίας και αυθεντικής τοπικής γαστρονομίας που προσφέρει το νησί. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη μεγάλη ποικιλία τοπικών κρασιών, τα οποία προβάλλονται ως σημαντικός πυλώνας της ελληνικής γαστρονομικής κουλτούρας, καθιστώντας τη Σαντορίνη γη γεύσεων για το γαλλικό και διεθνές κοινό.

Η Magali Frère υπογραμμίζει με χαρακτηριστικό τρόπο ότι «είναι αναμφίβολα το πιο διάσημο των Κυκλάδων, το κατ' εξοχήν νησί των καρτ ποστάλ. Με τις ηφαιστειακές παραλίες του και τους μαύρους και ωχρούς βράχους του, στην υψηλότερη κορυφή των οποίων "στέκονται" μικρά λευκά χωριά, δεν μοιάζει με κανένα άλλο». Η περιγραφή αποτυπώνει με γλαφυρότητα την απαράμιλλη αισθητική του προορισμού.

Το Désirs de Voyages διακρίνεται για το εκλεκτό και πιστό κοινό του, καθώς απευθύνεται σε ταξιδιώτες με υψηλό κοινωνικο-οικονομικό προφίλ και έντονη αγοραστική δύναμη. Το περιοδικό προσεγγίζει κοινό άνω των 35 ετών, κυρίως αστικού χαρακτήρα, που ταξιδεύει συχνά σε μεσο-μακρινές αποστάσεις, είτε οικογενειακά, είτε ως ζευγάρια, είτε ατομικά, αναζητώντας αυθεντικές και πολυτελείς εμπειρίες.

Η κυκλοφορία του περιοδικού φτάνει τα 70.000 αντίτυπα ανά τεύχος, με δυνατότητα επιπλέον ανατύπωσης 20.000 τεμαχίων όπου απαιτείται. Τα τεύχη παραμένουν διαθέσιμα στην αγορά για τρεις μήνες μετά την έκδοση, εξασφαλίζοντας συνολική αναγνωσιμότητα άνω των 180.000 αναγνωστών. Επιπλέον, το περιοδικό διατίθεται σε γνωστά ψηφιακά κανάλια – Cafeyn, Fnac, Apple, Viapresse, Tourabo κ.α. – και σε γαλλόφωνες αγορές όπως ο Καναδάς, η Ελβετία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο, η Τυνησία, το Μαρόκο αλλά και γαλλικά υπερπόντια εδάφη.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον Σεπτέμβριο 2023, οι διαδικτυακές πωλήσεις του Désirs de Voyages σημειώνουν άνοδο 39%, κατατάσσοντάς το στη δεύτερη θέση μεταφορτώσεων στη Γαλλία, αμέσως μετά το GEO, ενώ η ιστοσελίδα του καταγράφει πάνω από 55.000 μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εσωτερικό Ελ. Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αεροδρόμια: Σχεδόν 80 εκατ. επιβάτες το εντεκάμηνο του 2025

Σημαντική αύξηση 9,5% κατέγραψε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το εντεκάμηνο Ιανουαρίου–Νοεμβρίου 2025, με σχεδόν 80 εκατ. επιβάτες και άνοδο τόσο στις πτήσεις όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια, σύμφωνα με στοιχεία της ΥΠΑ.
Σιντριβάνι Τρέβι Ρώμη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Από Φεβρουάριο 2 ευρώ το εισιτήριο στη Φοντάνα ντι Τρέβι

Από 1η Φεβρουαρίου, όσοι τουρίστες θέλουν να επισκεφθούν τη Φοντάνα ντι Τρέβι θα πληρώνουν εισιτήριο 2 ευρώ, ενώ οι κάτοικοι Ρώμης και προαστίων θα μπαίνουν δωρεάν. Τα έσοδα εκτιμώνται στα 6 εκατομμύρια ετησίως.
Κοκκάρι Σάμου θέα θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάμος: Ανερχόμενο αστέρι στον διεθνή τουρισμό με νέες πτήσεις από Βρετανία

Η Σάμος αναδεικνύεται σε ανερχόμενο ευρωπαϊκό προορισμό, με διεθνή δημοσιεύματα να προβάλλουν τις φυσικές ομορφιές και τις νέες απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία που ενισχύουν τη δυναμική του νησιού.
Αεροδρόμιο Κίνας εσωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Αύξηση 34,5% στα ταξίδια ξένων τουριστών ως τις 6 Δεκεμβρίου 2025

Περισσότερα από 20 εκατ. ταξίδια καταγράφηκαν στα σημεία εισόδου-εξόδου του Πεκίνου ως τις 6 Δεκεμβρίου, αριθμός ρεκόρ από το 2020. Το 30% ήταν ξένοι επισκέπτες, με αύξηση 1,1 φορές σε σχέση με το 2024.