ΓΔ: 2603.76 -0.37% Τζίρος: 51.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:13:39
Σαντορίνη βράχια Αιγαίο
Φώτο: Shutterstock

ΕΟΤ: Η Σαντορίνη μάγεψε Τούρκους δημοσιογράφους σε ταξίδι εξοικείωσης

Ο ΕΟΤ προώθησε τη Σαντορίνη στην τουρκική αγορά με press trip, εντυπωσιάζοντας Τούρκους δημοσιογράφους με τις ομορφιές και τη γαστρονομία του νησιού.

Το ανεπανάληπτο φυσικό κάλος της Σαντορίνης και οι μοναδικές γεύσεις των τοπικών προϊόντων της, εντυπωσίασαν τους Τούρκους δημοσιογράφους που επισκέφτηκαν το νησί από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου 2025, στο πλαίσιο των συστηματικών πρωτοβουλιών του ΕΟΤ για προβολή της Σαντορίνης σε αγορές-στόχους του ελληνικού τουρισμού.

Σημειώνεται ότι η Κωνσταντινούπολη συνδέεται με την Σαντορίνη, με νέα απευθείας πτήση της Aegean Airlines. Η νέα αεροπορική σύνδεση ενισχύει τη δυναμική του νησιού στην τουρκική αγορά και καθιστά τη Σαντορίνη πιο εύκολα προσβάσιμη στους επισκέπτες από την Τουρκία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι δημοσιογράφοι Ragip Soylu και Fikret Can Kusadali (KisnisVesaire) είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την απαράμιλλη ομορφιά της Σαντορίνης, την πλούσια γαστρονομία, την πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και τις υψηλού επιπέδου τουριστικές της υποδομές.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις σε παραδοσιακούς οικισμούς, οινοποιεία, αρχαιολογικούς χώρους, αγροτουριστικές μονάδες, καθώς και επαφές με τοπικούς επιχειρηματίες και φορείς του τουρισμού.

Το ταξίδι εξοικείωσης (press trip) διοργάνωσε η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ Εξωτερικού Τουρκίας σε συνεργασία με τον Δήμο Σαντορίνης, το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη.

Η ενέργεια εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην Τουρκία και επιβεβαιώνει τη στρατηγική στόχευση για ενίσχυση της εξωστρέφειας και ανάδειξη της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Την αποστολή συνόδευσε η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΠΤ Εξωτερικού Τουρκίας, Μαρία Ραχμανίδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τοπίο στη Χαλκιδική
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαλκιδική: Ενισχυμένη η παρουσία της στις αγορές Αιγύπτου και Τουρκίας

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής φιλοξένησε τον Οκτώβριο δύο αποστολές τουριστικών πρακτόρων από Αίγυπτο και Τουρκία, προβάλλοντας τη Χαλκιδική και ενισχύοντας τις προοπτικές προσέλκυσης επισκεπτών και νέων συνεργασιών.
Μονή Παναγίας Σουμελά
ΔΙΕΘΝΗ

Η Παναγία Σουμελά χωρίς τελεφερίκ: Επανεξετάζεται λόγω παρεκκλησίου

Το σχέδιο για τελεφερίκ κοντά στη Μονή Παναγίας Σουμελά δεν εγκρίθηκε ξανά από το Συμβούλιο Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών. Ο δήμαρχος Τραπεζούντας δήλωσε ότι το έργο θα αναθεωρηθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις.
Κατάστρωμα πλοίου Αιγαίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαντορίνη και Μύκονος προσελκύουν το παγκόσμιο τουριστικό ενδιαφέρον

Ο ΕΟΤ διοργανώνει το Santorini-Mykonos GNTO Tourism Forum 2026 από 5-11 Οκτωβρίου σε συνεργασία με τους Δήμους Θήρας και Μυκόνου, στοχεύοντας στην προβολή και ενίσχυση των δύο προορισμών στη διεθνή τουριστική αγορά.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Προστιθέμενη αξία σε πρωτογενή τομέα και τουρισμό στις Κυκλάδες

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέπτεται τη Σαντορίνη και προτείνει ειδικά φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις στη μεταποίηση, στοχεύοντας σε προστιθέμενη αξία και νέες θέσεις εργασίας. Τονίζει την ανάγκη στήριξης μονίμων κατοίκων και τοπικών πολιτικών.
Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κωνσταντινούπολη προβλήθηκε στην Times Square από την Τουρκία

Στην Times Square προβάλλονται εικόνες της τουρκικής ιστορίας και πολιτισμού, ανάμεσά τους και η Αγία Σοφία, στο πλαίσιο καμπάνιας για την Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα, μεταδίδονται μηνύματα του προέδρου Ερντογάν για παγκόσμια ειρήνη.
Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Βρέθηκαν 9 χλμ υπόγειες σήραγγες κάτω από την Αγία Σοφία

Ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού επιβεβαίωσε την ύπαρξη υπόγειων σηράγγων κάτω από την Αγία Σοφία, συνολικού μήκους περίπου 9 χλμ. Γίνονται εργασίες αποκατάστασης, με σκέψεις να ανοίξουν μελλοντικά τα ασφαλή τμήματα για το κοινό.