ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Ξεκίνησε η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2019

Την ευκαιρία να διορθώσουν τυχόν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους θα έχουν οι φορολογούμενοι αφού άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2019.

Άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2019. Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν τυχόν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους που έχουν αντίκτυπο στο λογαριασμό του εφετινού ΕΝΦΙΑ.

Πιο συγκεκριμένα η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων είναι διαθέσιμη στους φορολογούμενους μέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» που βρίσκεται στο λογαριασμό κάθε φορολογούμενου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr

Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, αποτυπώνει ό,τι ακριβώς έχει δηλώσει ο κάθε φορολογούμενος στο Ε9 για τα ακίνητά του. Αυτό σημαίνει ότι όποια λάθη έχει εντοπίσει μπορεί να τα διορθώσει με την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υποβολή των διορθωτικών αυτών δηλώσεων δεν συνεπάγεται την επιβάρυνσή τους με το αυτοτελές πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής των 100 ευρώ, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η ένταξη των περιοχών των ακινήτων τους στο Κτηματολόγιο.

Mετά την ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικής δήλωσης Ε9 εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό, εφόσον από τις αλλαγές προκύπτει αύξηση του οφειλόμενου φόρου ή μείωση έως και 300 ευρώ.

Στις περιπτώσεις που από τις αλλαγές προκύπτει μείωση φόρου πάνω από 300 ευρώ τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω του Taxisnet, να προσκομίσει τα δικαιολογητικά (συμβόλαια κλπ) στην εφορία προκειμένου να ελεγχθούν και να ολοκληρωθεί η νέα εκκαθάριση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Πέτσας: Μείωση του ΕΝΦΙΑ και τέλος στην εισφορά αλληλεγγύης

Ο Στέλιος Πέτσας ανέλυσε την δέσμη μέτρων που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στην 84η ΔΕΘ και ανέφερε πως μέχρι το τέλος της θητείας της κυβέρνησης θα μπει τέλος στην εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων ζητούν την παρακράτηση οφειλών ΕΝΦΙΑ από τους συμβολαιογράφους

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων ζητούν λύση από την κυβέρνηση στο πρόβλημα χιλιάδων ιδιοκτητών που τους ζητούν πρώτα να υπαχθούν αναγκαστικά στη ρύθμιση των 12 δόσεων για να μπορέσουν να πουλήσουν τα ακίνητα τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Η υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στη φοροδιαφυγή

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι από το 2015, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε 29 νέους φόρους σε φυσικά και νομικά πρόσωπα. Η υπερφορολόγηση των πολιτών οδήγησε και σε αύξηση της φοροδιαφυγής, κατά περίπου 3 δισ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ: Νέα ενημέρωση και εξυπηρέτηση πλημμυροπαθών στη Λάρισα

Η ΑΑΔΕ προχώρησε στην απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για όλα ακίνητα που επλήγησαν από πλημμύρες και λοιπές καταστροφές από 1/7/2023, με βάση τις αιτήσεις απαλλαγής που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα Αρωγή.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια είναι τα 14 μέτρα στήριξης για τους πληγέντες της κακοκαιρίας

Το ποσό των ενισχύσεων θα φτάσει ως τις 6.600 ευρώ ανά κύρια κατοικία για οικοσυσκευές, στις περιοχές που επλήγησαν καθολικά από τις πλημμύρες. Σημαντική η ενίσχυση σε επιχειρήσεις και αγρότες.