ΓΔ: 2017.51 -1.85% Τζίρος: 118.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:27:38
Φώτο: Shutterstock

Καλός καιρός με ηλιοφάνεια και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στα δυτικά έως 6 μποφόρ.

Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές και παροδικές νεφώσεις και μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα δυτικά ορεινά κυρίως. Υψηλή και τοπικά πολύ υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών σε περιοχές της ανατολικής και νότιας κυρίως χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με τοπικές και παροδικές νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει σε ορεινά τμήματα της δυτικής χώρας. Υψηλή και τοπικά πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τοπικά στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 34 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 14 έως 34-35 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32-34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και στο Αιγαίο γενικά δυτικοί-βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ, στον Κορινθιακό έως 6 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο έως 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και στα δυτικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίρθιο γενικά καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες πλήττουν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με νότιους ανέμους έως 8 μποφόρ και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το Σάββατο.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και από αύριο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι εξαιτίας της κακοκαιρίας στα βορειοανατολικά

Δύο άτομα αγνοούνται εξαιτίας της κακοκαιρίας στη βορειοανατολική Ιταλία, μετά από μερική κατάρρευση κτηρίου στο Μπρατσάνο λόγω πλημμυρών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται υπό δύσκολες συνθήκες.
Σύννεφα στον ουρανό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αραιές νεφώσεις, τοπικές βροχές και ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι τη Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις, τοπικές βροχές σε Ιόνιο–Ήπειρο και ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ προβλέπονται σήμερα, με μεταφορά αφρικανικής σκόνης και περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά.