ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Παγετό και θυελλώδεις ανέμους φέρνει ο «Ηφαιστίωνας»

Οι βροχές, οι χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, το έντονο ψύχος και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» που θα επηρεάσει τη χώρα μας από το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές θα σημειωθούν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά στα νότια θα ενισχυθούν. Παράλληλα, από το πρωί βροχές κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά θα σημειωθούν στο Βόρειο Αιγαίο, στη Νότια Χαλκιδική και στη Θράκη, φαινόμενα τα οποία στη συνέχεια θα επεκταθούν στο Κεντρικό Αιγαίο, στην Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο, ενώ προς το βράδυ θα επηρεάσουν και το Νότιο Αιγαίο.

Από το μεσημέρι της Κυριακής χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Μαγνησίας, της Βόρειας Εύβοιας και της Κεντρικής και Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, καθώς επίσης προς το βράδυ και στην Αττική. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στη Δυτική Μακεδονία και στη Θεσσαλία έως το μεσημέρι και τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στην Ήπειρο από το μεσημέρι.

Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά, πρώτα στο Ιόνιο και στον Θερμαϊκό και στη συνέχεια στο υπόλοιπο Αιγαίο, και θα φτάνουν κατά τόπους τα εννέα μποφόρ. Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της Κυριακής θα παρουσιάσει πτώση, που στα βόρεια θα φτάνει τους τέσσερις έως έξι βαθμούς.

Τη Δευτέρα των Θεοφανίων αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ολικός παγετός σε ορεινές, αλλά και ημιορεινές περιοχές, χιονοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, που γρήγορα θα περιοριστούν στην Αττική και στην Εύβοια. Επίσης θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου και περαιτέρω ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, όπου θα φτάνουν τα δέκα μποφόρ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύννεφα καταιγίδας θάλασσας
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αίθριος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια και κεντρικά, με έντονα φαινόμενα στη νότια Κρήτη και σποραδικές καταιγίδες σε Ιόνιο, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα.
Ήλιος καθαρός ουρανός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.