ΓΔ: 2042.62 0.35% Τζίρος: 69.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:58:39
kryo
Shutterstock

Νεκρός 94χρονος από αναθυμιάσεις στην Βοιωτία

Ηλικιωμένος λιποθύμησε και έχασε τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις καυσίμων της γεννήτριας που χρησιμοποιούσε για θέρμανση.

Ένας ηλικιωμένος στις Πλαταιές της Βοιωτίας έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις στην προσπάθειά του να ζεσταθεί.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο 94χρονος μαζί με τον 64χρονο γιο του είχαν τοποθετήσει μία γεννήτρια για παραγωγή ρεύματος για να ζεσταίνονται και να έχουν και φωτισμό μιας και το ηλεκτρικό ρεύμα είχε διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας. Τα καυσαέρια όμως από τη γεννήτρια πήγαιναν μέσα στο σπίτι και στο χώρο όπου βρίσκονταν οι δυο άνδρες με συνέπεια να χάσουν τις αισθήσεις τους.

Το βράδυ ο εγγονός του 94χρονου όταν πήγε στο σπίτι βρήκε και τους δυο αναίσθητους και ειδοποίησε τις αρχές, ζητώντας βοήθεια. Αμέσως σήμανε συναγερμός για να ανοίξουν διαβάσεις για να μπορέσουν να φτάσουν εκεί τα σωστικά συνεργεία. Λίγο αργότερα ασθενοφόρο παρέλαβε τον πατέρα ο οποίος ανέκτησε τις αισθήσεις του ενώ ο 94χρονος καταγράφεται ως το πρώτο θύμα της «Ζηνοβία».

«Ξεκίνησαν 4 μηχανήματα για να δημιουργήσουν πρόσβαση και μπόρεσαν να φτάσουν μόνο τα δύο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θανάσης Καρακάντζας αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά που βρέθηκε εκεί. Σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα «ο ηλικιωμένος ήταν αυτός που εξέπνευσε από τις αναθυμιάσεις ενώ ο γιος του μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Θήβας αφού η παρέμβαση όλων απέτρεψε τα χειρότερα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη κακοκαιρία στην Ήπειρο, κεραυνός χτύπησε στέγη στα Ιωάννινα

Σφοδρές βροχές και άνεμοι πλήττουν Ιωάννινα και Θεσπρωτία. Στους Αμπελόκηπους κεραυνός άνοιξε τρύπα σε πολυκατοικία, χωρίς σοβαρές ζημιές. Στην Κόνιτσα, αυτοκίνητο παγιδεύτηκε λόγω κατολίσθησης, οι επιβαίνοντες διασώθηκαν.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες πλήττουν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με νότιους ανέμους έως 8 μποφόρ και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το Σάββατο.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.