ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kryo
Shutterstock

Προβλήματα σε όλη την χώρα από την «Ζηνοβία» με χιόνια και καταιγίδες

Με ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες το κύμα κακοκαιρίας «Ζηνοβία» εντείνει τα φαινόμενα του σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ ήδη καταγράφονται πολλά σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις/

Θα συνεχιστεί και σήμερα με ακόμα πιο χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές και χιονοπτώσεις, το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας «Ζηνοβία» με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ ήδη καταγράφονται σε πολλά μέρη της χώρας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται σήμερα να είναι ακόμα πιο έντονο σε ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρέ

Χιονοπτώσεις, κατά διαστήματα πυκνές, θα εκδηλωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400 μέτρα) στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες αναμένονται νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια.

Από το βράδυ θα εξασθενήσουν για λίγο τα φαινόμενα, αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8, στο Αιγαίο 9 και στα βόρεια τοπικά 10 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρός στα βόρεια.
 

Προβλήματα κυκλοφορίας σε όλη την χώρα από την «Ζηνοβία»

Η κακοκαιρία σαρώνει την χώρα δημιουργώντας πολλά προβλήματα καθώς χρειάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία σε δεκάδες δρόμους στη περιφέρεια, είτε λόγω του χιονιά, είτε λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Σε ισχύ παραμένει και σήμερα το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ .Μαρίνα-Νέα Στύρα, Γλύφα -Αγιόκαμπος, Καβάλα Πρίνου-Θάσου, και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές και τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επιπλέον, λόγω της χιονόπτωσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ