ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Άστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική αλλά και με περιόδους ηλιοφάνειας. Θερμοκρασία έως 15 βαθμούς. Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές, εκ νέου από το απόγευμα.

Βροχές σε όλη τη χώρα και σποραδικές καταιγίδες καθώς και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 στα ανατολικά 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ οι άνεμοι. Η θερμοκρασία από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής στερεάς. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στα βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε στα βόρεια νεφώσεις με ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Στα υπόλοιπα, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Στα βόρεια, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα νότια, νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά διαστήματα ισχυρές. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

'Αστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική, κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς ισχυρές, και εκ νέου από το απόγευμα. Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι, από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με εξασθένήση μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kausonas-zesti-kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες, κυρίως σε Ιόνιο και ηπειρωτικά

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.