ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ομπρέλα με σταγόνες βροχής
Φώτο: Shutterstock

Προειδοποιεί η ΕΜΥ για έκτακτα καιρικά φαινόμενα - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Χαλάει ο καιρός από σήμερα το βράδυ, με την ΕΜΥ να εκδίδει δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων προειδοποιώντας για κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα τη νύχτα (Δευτέρα 09-12-2019) και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους, με την ΕΜΥ να προειδοποιεί με δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Πιο αναλυτικά:

Την Τρίτη(10-12-2019)

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως τις παράκτιες περιοχές), την Πελοπόννησο, την Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, από το απόγευμα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα από τις νυχτερινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Την Τετάρτη (11-12-2019) και την Πέμπτη (12-12-2019)

Ισχυρές βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη δυτική Μακεδονία, καθώς και στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και τις Σποράδες όπου κατά διαστήματα θα είναι πολύ ισχυρές.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και θα εξασθενήσουν.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Ειδικότερα για την Αττική, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-12-2019) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (11-12-2019).

Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν στα ανατολικά από το βράδυ της Τρίτης (10-12-2019) μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης (11-12-2019), που πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύννεφα καταιγίδας θάλασσας
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Αίθριος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια και κεντρικά, με έντονα φαινόμενα στη νότια Κρήτη και σποραδικές καταιγίδες σε Ιόνιο, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα.
Ήλιος καθαρός ουρανός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 16 Μαρτίου 2026

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.