ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μεγάλα προβλήματα στους δρόμους από τη κακοκαιρία - Δύο νεκροί

Με μεγάλες δυσκολίες πραγματοποιείται αυτή την ώρα η κίνηση στους δρόμους, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Αντίρριο από ανατροπή ιστιοπλοϊκού. Στις 10 θα ανοίξουν τα σχολεία. Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν από τη κακοκαιρία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται από τα ξημερώματα στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου γίνονται έκτακτες συσκέψεις λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημερώνεται συνεχώς από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και άλλα αρμόδια στελέχη για τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τα περισσότερα προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση εντοπίζονται κυρίως στην Κινέτα, ενώ, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών έχει διακοπεί η κυκλοφορία τόσο στην νέα εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου (Ολυμπία οδό) από τον σταθμό διοδίων της Ελευσίνας έως τον Ισθμό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην παλαιά εθνική οδό.

Εξάλλου ανεστάλησαν προσωρινά τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα.

Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει σύσταση - έκκληση προς τους πολίτες της Αττικής να αποφεύγουν τις μετακινήσεις έως τις 10:00 το πρωί, για προληπτικούς λόγους, όσο και για να μην προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω της συσσώρευσης υδάτων.

Διακοπή της κυκλοφορίας από την Ελευσίνα μέχρι τον Ισθμό

Οι πολύ έντονες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου καθόλη τη διάρκεια της νύχτας είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλη εισροή υδάτων και φερτών υλικών στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κινέτας (Χ.Θ. 53+800-61+000), σύμφωνα με ανακοίνωση από την «Ολυμπία Οδό».

«Για προληπτικούς λόγους και την ασφάλεια όλων, η Τροχαία έδωσε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας από τα διόδια της Ελευσίνας έως τον Ισθμό, καθώς κλειστή παραμένει και η Παλαιά Εθνική Οδός σε διάφορα σημεία από την Κινέττα ως τους Αγίους Θεοδώρους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων επιχειρούν στην περιοχή, ενώ όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.

Η Ολυμπία Οδός έκανε έκκληση στους οδηγούς να αναστείλουν το ταξίδι τους μέχρι νεοτέρας, ενώ όσοι είναι ήδη στον δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις τους μέχρι να περάσει το κύμα κακοκαιρίας.

Δύο νεκροί στο Αντίρριο

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε σήμερα το πρωί και ο δεύτερος άνδρας που αγνοείτο από χθες το βράδυ, μετά την ανατροπή ιστιοφόρου στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου.

Ο άνδρας εντοπίστηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αντιρρίου κατά την διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιούσαν το Λιμενικό, πυροσβεστικό πλοιάριο από την Πάτρα και άνδρες της 2ης ΕΜΑΚ.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα τα ξημερώματα είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις και ο άλλος άνδρας που επέβαινε στο ίδιο ιστιοφόρο.

Ν.Χαρδαλιάς: «Είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση για την κακοκαιρία» 

«Είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση για τις μάχες με την κακοκαιρία. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει ό,τι είναι δυνατόν», τόνισε, πριν από λίγο, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Παράλληλα, μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και των ΟΤΑ πραγματοποιούν ενέργειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας που έχει διακοπεί στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου (Ολυμπία οδό), στο ύψος της Κινέττας και ειδικότερα από τον σταθμό των διοδίων Ελευσίνας έως τον Ισθμό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην παλαιά εθνική οδό, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί, έως αυτή την ώρα, από την ευρύτερη περιοχή της Κινέττας 47 κλήσεις, εκ των οποίων οι 13 αφορούν άντληση υδάτων, οι 27 απομακρύνσεις ατόμων και οι 7 κοπές δένδρων.

Επίσης, τα σχολεία στην Αττική θα ανοίξουν μετά τις 10.

Έκλεισαν δρόμοι λόγω συσσώρευσης υδάτων στον Πειραιά, αλλά και τμήμα της Πειραιώς

Κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων, είναι σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία η Οδός Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας έως την Ηρακλειδών.

Παράλληλα στην Ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά από την πύλη Ε-3 στο ρεύμα προς Κερατσίνι ο δρόμος είναι επίσης κλειστός, όπως και στη Λεωφόρο Σαλαμίνος από την Ζωοδόχο Πηγή έως την Λεωφόρο Φανερωμένης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kausonas-zesti-kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες, κυρίως σε Ιόνιο και ηπειρωτικά

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.