ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Δικαιοσύνη

Επανεξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Δ. Βερβεσός

Από τους 23.397 Αθηναίους δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν και ψήφισαν οι 8.084, δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 34,55%. Εξ αυτών, έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν τα 7.693, άκυρα τα 139 και λευκά τα 252.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, πρόεδρος για δεύτερη τετραετία επανεξελέγη ο Δημήτρης Βερβεσός με ποσοστό 59,78%, ενώ ο συνυποψήφιός του, Δημήτρης Αναστασόπουλος, έλαβε ποσοστό 40,22% - μια διαφορά 19,58 ποσοστιαίων μονάδων.

Αναλυτικότερα, από τους 23.397 Αθηναίους δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου, προσήλθαν και ψήφισαν οι 8.084, δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 34,55%. Εξ αυτών, έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν τα 7.693, άκυρα τα 139 και λευκά τα 252.

Ο κ. Βερβεσός έλαβε 4.599 σταυρούς και ποσοστό 59,78%, ενώ ο κ. Αναστασόπουλος έλαβε 3.094 σταυρούς και ποσοστό 40,22%.  

Οι 40 κάλπες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών έκλεισαν αφού δόθηκε παράταση 15 λεπτών. Στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΔΣΑ, είχαν ψηφίσει 12.788 δικηγόροι και στις περασμένες εκλογές, το 2017, στον β΄ επαναληπτικό γύρο είχαν ψηφίσει 8.888 δικηγόροι.

Πάντως, στις σημερινές επαναληπτικές εκλογές (β΄ γύρος) στο ΔΣΑ, οι υπεύθυνοι δικηγόροι στις 18 κάλπες οι οποίες είχαν στηθεί στη Στοά του Βιβλίου, υπέβαλαν αίτημα να επισπευστεί η εκλογική διαδικασία κατά 2 ώρες, δηλαδή να έκλειναν οι κάλπες στις 5 μ.μ., λόγω της πορείας στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κάτι που δεν συνέβη διότι ο Δικηγορικός Κώδικας προβλέπει μόνο παράταση της εκλογικής διαδικασίας λόγω μεγάλης προσέλευσης και όχι επίσπευση της διαδικασίας και κλείσιμο της κάλπης νωρίτερα από την προβλεπόμενη ώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: «Ανάρμοστη» η επιστροφή του κυβερνήτη Σιναλόα, λέει η Σεϊνμπάουμ

Η πρόεδρος του Μεξικού χαρακτήρισε «ανάρμοστη» την επιστροφή Ρούμπεν Ρότσα στα καθήκοντά του, μετά τις κατηγορίες για διασυνδέσεις με καρτέλ. Ο Ρότσα υπαναχώρησε και ζήτησε άδεια, ενώ η Σιναλόα θα διορίσει υπηρεσιακό κυβερνήτη.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο νοσοκομείο κρατούμενος ο αστυνομικός που κατηγορείται για βιασμό

Υπόθεση 48χρονου αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη στη Δικαιοσύνη, μετά από καταγγελία 51χρονης με αναπηρία για βίαιες γενετήσιες πράξεις και απειλές. Ο αστυνομικός συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό κράτηση στη Θεσσαλονίκη ο 29χρονος Τούρκος, αρνείται την έκδοση

Συνεχίζει να κρατείται ο 29χρονος Τούρκος, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με διεθνές ένταλμα για δολοφονία το 2020 στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος δεν συναινεί στην έκδοσή του και το θέμα θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Ισόβια κάθειρξη στον μεγάλο μουφτή του καθεστώτος Άσαντ

Ο πρώην μεγάλος μουφτής της Συρίας, Αχμάντ Μπαντρεντίν Χασούν, καταδικάστηκε από δικαστήριο της Δαμασκού σε ισόβια κάθειρξη για εγκλήματα που διέπραξε κατά τον εμφύλιο πόλεμο, μεταξύ αυτών υποκίνηση βίας και κατάχρηση εξουσίας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

31χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για αλλεπάλληλες ληστείες και κλοπές

Συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός στη Θεσσαλονίκη, που κατηγορείται για τρεις ληστείες και τρεις κλοπές μέσα σε λίγες μέρες. Εντοπίστηκε με κλεμμένη μοτοσικλέτα, προσπάθησε να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς.