ΓΔ: 2035.57 1.15% Τζίρος: 247.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Θερμόμετρο και καύσωνας
Φωτογραφία Shutterstock

Εντείνεται το κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φθάσει, στην ηπειρωτική Ελλάδα έως 40 με 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου έως 38 με 40 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Συνθήκες καύσωνα σε ολόκληρη τη χώρα όπου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη με μέγιστες θερμοκρασίες στους 41-43 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 39-40 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 36-37 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 39-41 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 42-43 βαθμούς, στην Ήπειρο από 18 έως 40-42, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 41-43 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 39, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 21 έως 35-36 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 39-41 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 4-5 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονη κακοκαιρία στην Ήπειρο, κεραυνός χτύπησε στέγη στα Ιωάννινα

Σφοδρές βροχές και άνεμοι πλήττουν Ιωάννινα και Θεσπρωτία. Στους Αμπελόκηπους κεραυνός άνοιξε τρύπα σε πολυκατοικία, χωρίς σοβαρές ζημιές. Στην Κόνιτσα, αυτοκίνητο παγιδεύτηκε λόγω κατολίσθησης, οι επιβαίνοντες διασώθηκαν.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες πλήττουν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με νότιους ανέμους έως 8 μποφόρ και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το Σάββατο.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και από αύριο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία.