ΓΔ: 2687.04 1.26% Τζίρος: 280.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:24
Koronoios, Emvolia, Emvoliastiko Kentro Elliniko
Φωτο: George Vitsaras/ SOOC

Ραντεβού από σήμερα για τους 30-34 ετών και με τα τέσσερα εμβόλια

Σήμερα  εμβολιάζονται πολίτες άνω των 18 ετών  με το μονοδοσικό της  Johnson & Johnson, πολίτες άνω των  30 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια,  πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Άνοιξε  η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr,  ώστε να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30-34  ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, δηλαδή, Pfizer, Moderna,  AstraZeneca  και  Johnson & Johnson.  

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε  η πλατφόρμα έτσι ώστε η ηλικιακή ομάδα 35-39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Είχε προηγηθεί στις  21 Μαΐου, το άνοιγμα της πλατφόρμας  για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44  και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. 

Σήμερα  εμβολιάζονται πολίτες άνω των 18 ετών  με το μονοδοσικό της  Johnson & Johnson, πολίτες άνω των  30 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια,  πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.  

Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 στην Ελλάδα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.  Η Επιχείρηση «Ελευθερία» και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», προχωρούν κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό και αυτό αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους, όπου η Ελλάδα έχει περάσει πλέον στην τρίτη θέση μεταξύ 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορίζοντας Χάρισμπουργκ Πενσυλβανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ιλαρά στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ

Δύο ανεμβολίαστοι κάτοικοι του Λάνκαστερ στην Πενσιλβάνια πέθαναν από ιλαρά, οι πρώτοι θάνατοι εδώ και 35 χρόνια στην πολιτεία. Έχουν καταγραφεί 393 κρούσματα φέτος. Οι αρχές τονίζουν τη σοβαρότητα της νόσου και την αναγκαιότητα εμβολιασμού.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα: Πάνω από 3.500 κρούσματα, η χειρότερη επιδημία στο Κονγκό

Στη ΛΔ Κονγκό έχουν καταγραφεί πάνω από 3.500 κρούσματα Έμπολα μέσα σε λίγους μήνες, ξεπερνώντας την προηγούμενη φονική επιδημία, ενώ η ανατολική περιοχή της χώρας πλήττεται και από μακροχρόνιες συγκρούσεις.
Δικαστική σφύρα Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση Ράντου: Απόρριψη έφεσης ΕΕ για συμβόλαια εμβολίων COVID-19

Ο Γενικός Εισαγγελέας του ΔΕΕ εισηγήθηκε την απόρριψη της αναίρεσης της Επιτροπής για απόφαση που ζητά να δημοσιοποιηθούν πληροφορίες συμβολαίων εμβολίων COVID-19, κρίνοντας τη διαφάνεια ως δημόσιο συμφέρον.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: Κίνδυνος μεγαλύτερης κρίσης από το 2014

Οι αμερικανικές αρχές υγείας προειδοποιούν ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η επιδημία Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό ίσως φτάσει ή ξεπεράσει το μέγεθος της κρίσης του 2014-2016 που κόστισε πάνω από 11.000 ζωές στη Δυτική Αφρική.
Φάρμακα και χάπια
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Εξετάζονται νέα εμβόλια και θεραπείες για τον ιό Έμπολα

Ο ΠΟΥ εξετάζει διαθέσιμα εμβόλια και φάρμακα για την επιδημία Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, που έχει προκαλέσει 131 θανάτους, και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνούς εμβέλειας.