ΓΔ: 1480.23 -0.15% Τζίρος: 72.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Koronoios, Emvolia, Emvoliastiko Kentro Elliniko
Φωτο: George Vitsaras/ SOOC

Ραντεβού από σήμερα για τους 30-34 ετών και με τα τέσσερα εμβόλια

Σήμερα  εμβολιάζονται πολίτες άνω των 18 ετών  με το μονοδοσικό της  Johnson & Johnson, πολίτες άνω των  30 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια,  πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Άνοιξε  η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr,  ώστε να κλείνουν ραντεβού οι πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 30-34  ετών για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, δηλαδή, Pfizer, Moderna,  AstraZeneca  και  Johnson & Johnson.  

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε  η πλατφόρμα έτσι ώστε η ηλικιακή ομάδα 35-39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Είχε προηγηθεί στις  21 Μαΐου, το άνοιγμα της πλατφόρμας  για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44  και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. 

Σήμερα  εμβολιάζονται πολίτες άνω των 18 ετών  με το μονοδοσικό της  Johnson & Johnson, πολίτες άνω των  30 ετών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια,  πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.  

Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 στην Ελλάδα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.  Η Επιχείρηση «Ελευθερία» και η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», προχωρούν κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό και αυτό αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους, όπου η Ελλάδα έχει περάσει πλέον στην τρίτη θέση μεταξύ 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρούν οι γιατροί με τους εμβολιασμoύς για Covid-19 από τα φαρμακεία

«Η κουλτούρα εμβολιασμού, που οδηγεί στη διαρκή, έγκαιρη και συνεπή εμβολιαστική κάλυψη καλλιεργείται μέσω της σχέσης εμπιστοσύνης ιατρού ασθενούς, κυρίως, και δευτερευόντως, μέσω διαρκών προωθητικών δράσεων στο ευρύ κοινό» ανέφερε ο ΠΙΣ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου κορονοϊού και γρίπης Α στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα του ΑΠΘ αναφέρει, ωστόσο, πως «είναι νωρίς για εφησυχασμό και μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες, αν η πίεση στα νοσοκομεία της πόλης υποχωρήσει από τα σημερινά υψηλά επίπεδα».
Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους 1.500.000 οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί - Χαμηλή η προσέλευση

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ανέφερε πως, ο αντιγριπικός εμβολιασμός στοχεύει ιδιαίτερα στην προστασία της υγείας ηλικιωμένων, ασθενών με χρόνιες παθήσεις, πολύ μικρών παιδιών και εγκύων.
embolio, embolia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι 10 λόγοι για να εμβολιαστούμε κατά του κορονοϊού και φέτος

Είναι απαραίτητη η ενημέρωση σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού τονίζουν οι επιστήμονες που επισημαίνουν ότι ο εμβολιασμός έναντι της Covid-19 έσωσε δεκάδες εκατομμύρια ζωές σε όλον τον κόσμο και χιλιάδες ζωές στην Ελλάδα.