ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ενώνουμε δυνάμεις για υγιείς πληθυσμούς στην Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημόσιας Υγείας (European Public Health Association – EUPHA), η οποία συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Υγείας της Ε.Ε. και υποστηρίζεται από τον ΠΟΥ Ευρώπης.

Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ενώνουμε δυνάμεις για πιο υγιείς πληθυσμούς» θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 και ώρα 12:30, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία το Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημόσιας Υγείας (European Public Health Association – EUPHA), η οποία συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Υγείας της Ε.Ε. και υποστηρίζεται από τον ΠΟΥ Ευρώπης. Στόχος η ενημέρωση του κοινού για κρίσιμα θέματα Δημόσιας Υγείας, καθώς και η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων Δημόσιας Υγείας όλης της Ευρώπης.

Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας θα ξεκινήσει αύριο, Δευτέρα 17 Μαΐου 2021. Κάθε ημέρα θα έχει και μια διαφορετική θεματική ενότητα:

        Δευτέρα 17 Μαΐου: «Επικοινωνία της Επιστήμης και της Υγείας»

·      Τρίτη 18 Μαΐου: «Νέες προκλήσεις στην Ψυχική Υγεία»

·      Τετάρτη 19 Μαΐου: «Η τοπική μας κοινότητα»

·      Πέμπτη 20 Μαΐου: «Όλοι για μία Υγεία»

·      Παρασκευή 21 Μαΐου: «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω»

H Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση με το επίκαιρο θέμα της συζήτησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία.

Παράλληλος σκοπός της εκδήλωσης είναι η αποτίμηση και ο προγραμματισμός των στόχων και των δράσεων των νεοσυσταθεισών Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας των Υγειονομικών Περιφερειών, οι οποίες θεσπίστηκαν με το Νόμο 4675/2020, καθώς και οι συνέργειες που δύνανται να αναπτυχθούν με τις υφιστάμενες δομές και με φορείς Δημόσιας Υγείας.

Στον φετινό εορτασμό, 40 χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει την διεξαγωγή περίπου 200 εκδηλώσεων σε 19 γλώσσες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://eupha.org/EUPHW

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mosquito
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμηλός ο κίνδυνος για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Κ. Μακεδονία

Από τα πρώτα δεδομένα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα οποία συγκεντρώθηκαν μέχρι χθες, καταγράφηκε μηδενική θετικότητα παρουσίας του ιού του Δυτικού Νείλου σε ακμαία κουνούπια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: Έργα ύψους 80.675.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της εξάρτησης

«Έχουμε πάντα ανοιχτή της πόρτα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε το πρόβλημα της εξάρτησης, σε κάθε στάδιο αυτής, χωρίς διακρίσεις» ανέφερε ο υφυπουργός κ. Δημήτριος Βαρτζόπουλος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2025 θα μπει σε πλήρη λειτουργία το δίκτυο τηλεϊατρικής στην Ελλάδα

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ε. Αγαπηδάκη, σημείωσε πως στο δίκτυο τηλεϊατρικής ενσωματώνονται και μια σειρά από wearable συσκευές και μέχρι το 2025 θα υπάρχουν 3.500 σημεία κατ' οίκον νοσηλείας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόσιαλος: Η επόμενη πανδημία θα είναι το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής

Όπως σημείωσε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Brian Abel-Smith αυτό θα συμβεί λόγω της ανθεκτικότητας των μικροβίων αλλά και του γεγονότος ότι στην Ευρώπη «δεν έχουμε αρκετό οπλοστάσιο στα αντιβιοτικά».