ΓΔ: 1440.52 0.33% Τζίρος: 51.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Στο νομό Θεσσαλονίκης τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ στο νομό Αττικής από τα μεσάνυχτα έως το μεσημέρι της Δευτέρας.

Κακοκαιρία θα επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα Δευτέρα. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες που κατά θα είναι ισχυρές ενώ οι κακές καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν έως το πρωί της Τρίτης.

Η επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε από χθες Κυριακή με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στα νότια ηπειρωτικά και στα ορεινά της Μακεδονίας φαινόμενα που σήμερα Δευτέρα τα επεκταθούν στην Κρήτη, στην Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Αναλυτικότερα σήμερα το αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο σχεδόν της χώρας, ενώ από το βράδυ έως το μεσημέρι της Τρίτης θα περιορισθούν κατά κύριο λόγο στο Ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα στα δυτικά και στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στο νομό Θεσσαλονίκης τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ στο νομό Αττικής από τα μεσάνυχτα έως το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις, τη Δευτέρα όμως στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς. Η έντασή τους θα φτάνει τα 6 έως 7 μποφόρ την Κυριακή, τα 7 έως 8 τη Δευτέρα και δεν θα ξεπερνά τα 4 με 5 μποφόρ την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο τη Δευτέρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kausonas-zesti-kairos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες, κυρίως σε Ιόνιο και ηπειρωτικά

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.