ΓΔ: 2673.29 -0.51% Τζίρος: 112.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:50:35
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα

Στάση εργασίας των δικαστών λόγω καθυστέρησης των εμβολιασμών τους

Η στάση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 20 Απριλίου μεταξύ 9 και 10 το πρωί, ενώ τονίζεται ότι «επιθυμούμε να μας δοθεί μια λογική εξήγηση για την αιτία που εξαιρούνται τόσο προκλητικά οι δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι από τον εμβολιασμό».

Έπειτα από απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), οι δικαστές και οι εισαγγελείς κατέρχονται αύριο, Τρίτη, σε στάση εργασίας μιας ώρας (9 π.μ. έως 10 π.μ.) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον μη έγκαιρο εμβολιασμό δικαστικών και εισαγγελέων, ενώ παράλληλα η ΕΔΕ η ζητεί να δοθεί εξήγηση για την αιτία που εξαιρούνται οι δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι από τον εμβολιασμό.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής: «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετά τη σημερινή κοινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσε με την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας και την Ένωση Διοικητικών Δικαστών, καλεί τα μέλη της να απέχουν από τις συνεδριάσεις όλων των Δικαστηρίων αύριο Τρίτη 20 Απριλίου 2021 από τις 09.00 μέχρι 10.00. Η ωριαία αυτή διακοπή συνεδριάσεων έχει συμβολικό χαρακτήρα και αναδεικνύει δημόσια ένα δίκαιο και λογικό αίτημά μας. Αποτελεί μορφή διαμαρτυρίας για την αδιαφορία που δείχνει η Πολιτεία στο θέμα της ασφαλούς λειτουργίας των Δικαστηρίων και στον έγκαιρο εμβολιασμό Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών παρά τις μέχρι σήμερα υποσχέσεις και τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων.

Τα Δικαστήρια είναι χώροι μαζικής συγκέντρωσης εκατοντάδων πολιτών καθημερινά. Επιθυμούμε να μας δοθεί μια λογική εξήγηση για την αιτία που εξαιρούνται τόσο προκλητικά οι δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι από τον εμβολιασμό τη στιγμή που επιτελούν το καθήκον τους στις δυσμενέστερες συνθήκες από την άποψη του κοινωνικού συγχρωτισμού.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών οφείλει να γνωστοποιήσει τα πρακτικά και το σκεπτικό της απόφασης με την οποία, ενώ δέχεται το αίτημα εμβολιασμού ενός μικρού αριθμού Εισαγγελέων, εντελώς αυθαίρετα εξαιρεί τη μεγάλη πλειοψηφία Δικαστών και Εισαγγελέων που εργάζονται κάτω από τις ίδιες ακριβώς συνθήκες.

Τα αρμόδια όργανα έχουν χρέος να επανεξετάσουν προσεκτικά όλες τις παραμέτρους ώστε η Δικαιοσύνη να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας χωρίς κίνδυνο της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και των πολιτών, ένα ζήτημα για το οποίο ενημερώσαμε το υπουργείο Δικαιοσύνης και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων της χώρας. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή διαμαρτυρία και να στηρίξουν την προσπάθεια για ανάδειξη του αιτήματός μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρώην πρόεδρος της Αρμενίας Κοτσαριάν προφυλακίστηκε για διαφθορά

Ο πρώην πρόεδρος της Αρμενίας Ρόμπερτ Κοτσαριάν τέθηκε υπό δίμηνη προσωρινή κράτηση με κατηγορίες διαφθοράς. Συνελήφθη μαζί με τον γιο του, κατηγορούμενος για παράνομη ιδιοποίηση δημόσιων αγαθών και αγορά ακινήτων σε χαμηλές τιμές.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ετυμηγορία σε μαζική δίκη για 500 φερόμενους αρχηγούς συμμορίας στο Ελ Σαλβαδόρ

Τη Δευτέρα αναμένεται η απόφαση για 485 φερόμενα ηγετικά στελέχη της Mara Salvatrucha (MS-13) στο Ελ Σαλβαδόρ, που δικάζονται συλλογικά για πάνω από 47.000 κατηγορίες οργανωμένου εγκλήματος από το 2012.
Σημαίες ΕΕ και Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Τι απαντά το Υπ. Δικαιοσύνης στην απόφαση του ΕΔΔΑ για Καβάλα

Η Τουρκία κατηγορεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για μεροληψία στην απόφαση Καβάλα, με το Υπ. Δικαιοσύνης να κάνει λόγο για υπέρβαση αρμοδιοτήτων και να εξετάζει τη σχέση της με τη Σύμβαση Δικαιωμάτων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ροδόπη: Άνδρας μαχαίρωσε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Στην Διαλαμπή Ροδόπης, 53χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα την 44χρονη σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το ζευγάρι καταγόταν από Αλβανία και διέμενε με τα τρία παιδιά τους. Την αστυνομία ειδοποίησε η κόρη τους.
Μέγαρο Μαξίμου βράδυ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντάξεις χηρείας: Καταρρέουν τα πανηγύρια για αποκατάσταση των ποσών

Η ΕΛ.Α.Σ. κατηγορεί την κυβέρνηση για παραπλάνηση σχετικά με τις συντάξεις χηρείας, σημειώνοντας ότι μόνο 8.552 συνταξιούχοι ωφελούνται, ενώ 100.000 εξαιρούνται και μένουν χωρίς αύξηση, ενώ καταγγέλλει και αδικία για τους χήρους του ΟΓΑ.