ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:52:09
Βροχή και ομπρέλα
Άνθρωπος με μαύρη ομπρέλα κάτω από έντονη βροχή σε εξωτερικό χώρο.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς με νεφώσεις, ενώ βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το πρωί.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την σήμερα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία. Στη συνέχεια και έως το απόγευμα βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας με εξαίρεση το Αιγαίο, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη.

Χαλαζοπτώσεις αναμένονται από το μεσημέρι κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα των ορεινών όγκων της χώρας. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στα δυτικά και στα νότια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 17, στα δυτικά ηπειρωτικά από 11 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 21, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 22 (με εξαίρεση τη Ρόδο όπου θα φτάσει τοπικά τους 24) και στην Κρήτη από 14 έως 25.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και προς το βράδυ θα φτάνουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και προς το βράδυ θα φτάνουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, ενώ βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη και οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ υπάρχει κα πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι και βορειοανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ήλιος καθαρός ουρανός
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 4 Μαΐου 2026

Για τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2026 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Νότια Πελοπόννησο.
Πεζός με ομπρέλα Αθήνα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Κυριακή 3 Μαΐου 2026

Για την Κυριακή 3 Μαΐου 2026 προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.