ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
liakada
Shutterstock

Υποχωρεί το «μίνι καλοκαίρι», πτώση της θερμοκρασίας

Αραιές νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες αναμένονται σήμερα στο Αιγαίο, την Κρήτη, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά. Από 18 έως 26 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα, από 16 έως 23 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη.

Αραιές νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες αναμένονται σήμερα στο Αιγαίο, την Κρήτη, την Εύβοια και την Ανατολική Στερεά, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Αστεροσκοπίου Αθηνών.

Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει κυρίως στην Κρήτη και δευτερευόντως στην Εύβοια και τις Κυκλάδες. Προς το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και στο Ιόνιο. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες στο Αιγαίο και τα ανατολικά της Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 10 έως 25, στα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 26, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 17 έως 23 και στη Κρήτη από 17 έως 25.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξαίρεση την περιοχή της Ρόδου όπου θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νότιους και νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριθμός έκτακτης ανάγκης 112
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μήνυμα 112 σε Μαγνησία και Σποράδες λόγω κακοκαιρίας στον Βόλο

Μήνυμα 112 εστάλη σε Μαγνησία και Σποράδες ενόψει κακοκαιρίας την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου. Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν μετακινήσεις και να τηρούν οδηγίες αρχών.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Σε Red Code έως 29/10 λόγω κινδύνου πλημμυρών

Η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα τίθενται σε Red Code λόγω αυξημένου κινδύνου πλημμυρών έως 29 Οκτωβρίου. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται. Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν οδηγίες αρχών.
Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο Έκτακτο Δελτίο καιρού με ισχυρές καταιγίδες και την 28η Οκτωβρίου

Σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων αναβαθμίστηκε το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ, και σύμφωνα με αυτό προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.