ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σαρωτική νίκη του εθνικιστικού PiS στις πολωνικές εκλογές

Το κυβερνών PiS οδεύει σε νίκη με μεγάλη διαφορά, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών στην Πολωνία, αφού συγκεντρώνει το 49,3% των ψήφων, με το 42% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί.

Το κυβερνών εθνικιστικό Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS) οδεύει σε καθαρή νίκη στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στην Πολωνία καθώς συγκεντρώνει το 49,3% των ψήφων, σύμφωνα με τα ως τώρα μερικά αποτελέσματα, με το 42% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί.

Η μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης, ο Συνασπισμός Πολιτών, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 22,3% των ψήφων, η συμμαχία Η Αριστερά είναι τρίτη με το 10,9%, ενώ το μπλοκ του κόμματος αγροτών PSL και του αντισυστημικού Κούκιζ 15 έρχεται τέταρτο με 9,8%.

Το ακροδεξιό κόμμα Συνομοσπονδία συγκεντρώνει το 6,6% των ψήφων.

Όπως όλα δείχνουν το Pis θα εξασφαλίσει την επανεκλογή του με χαρακτηριστική άνεση και θα ανανεώσει τη κυβερνητική του θητεία, αφού θεωρείται μάλλον απίθανο να ανατραπεί μια τόσο μεγάλη διαφορά.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν θέσεις για ανέργους στη δοκιμή της «Τραβιάτας» από τη Λυρική Σκηνή

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή της «Τραβιάτας» -με την επίδειξη δελτίου / βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας- θα γίνει έως εξαντλήσεως των εισιτηρίων στα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάρης Δούκας: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη δημοτική αστυνομία

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη δρομολογήσει μια σειρά ενέργειες – και πριν την αποκάλυψη των τελευταίων περιστατικών –με σκοπό την απρόσκοπτη και με διαφάνεια αδειοδότηση και λειτουργία των καταστημάτων.