ΓΔ: 2605.71 1.40% Τζίρος: 290.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
λιμάνι Θεσσαλονίκης αεροφωτογραφία

Αλιείς ζητούν αυξημένη επιδότηση καυσίμων στον Θερμαϊκό κόλπο

Μεγάλη συγκέντρωση αλιέων έγινε σήμερα στον Θερμαϊκό Κόλπο, με σκάφη από διάφορες περιοχές, διαμαρτυρόμενοι για το αυξημένο κόστος λειτουργίας και προβλήματα με δελφίνια και φυτοπλαγκτόν. Ζητούν άμεση οικονομική στήριξη.

Στον Θερμαϊκό Κόλπο συγκεντρώθηκαν σήμερα επαγγελματίες αλιείς από διάφορες περιοχές, πραγματοποιώντας κινητοποίηση με τα σκάφη τους για να αναδείξουν τα αιτήματα του κλάδου. Μηχανότρατες, ανεμότρατες, καΐκια και σκάφη παράκτιας αλιείας από τη Νέα Μηχανιώνα, την Καλαμαριά, την Πιερία, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές έφτασαν από νωρίς το πρωί στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αλιευτική δραστηριότητα.

Οι αλιείς θέτουν ως βασικό αίτημα την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις που θα αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας, με έμφαση στην τιμή του πετρελαίου. Επιπλέον, επισημαίνουν ζητήματα που αφορούν τις ζημιές στα δίχτυα από δελφίνια, καθώς και τα προβλήματα που, όπως υποστηρίζουν, προκαλεί η παρουσία φυτοπλαγκτόν.

"Εμείς χρεοκοπήσαμε", δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παράκτιων Αλιέων Νέας Κρήνης Καλαμαριάς, Δημήτρης Τσιπούρας και προσέθεσε: «Εάν το υπουργικό συμβούλιο δεν μας πει ότι θα μας δώσει μεγαλύτερη επιδότηση στο πετρέλαιο, 50 με 55 λεπτά, δεν θα γυρίσουμε στη δουλειά».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, τα αλιευτικά παραμένουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, ενώ οι αλιείς προχωρούν σε δράσεις και στις ιχθυόσκαλες, καλώντας ιχθυεμπόρους και πωλητές να συμπορευθούν μαζί τους. Οι επαγγελματίες αλιείς τονίζουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δοθούν, όπως αναφέρουν, συγκεκριμένες λύσεις στα αιτήματά τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παραλία Αγία Τριάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΟΤ: Προβολή Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στην τουρκική αγορά τουρισμού

Το fam trip που οργανώθηκε από 9 έως 12 Οκτωβρίου 2026 προώθησε τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική στην τουρκική αγορά, ενισχύοντας τη συνεργασία επαγγελματιών των δύο χωρών στον τουρισμό και ειδικά στον τομέα MICE.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ρουμάνος ρασοφόρος συνελήφθη για οδήγηση χωρίς δίπλωμα

Στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής συνελήφθη 44χρονος Ρουμάνος ρασοφόρος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα για οδήγηση χωρίς δίπλωμα. Εντοπίστηκε καθ’ οδόν προς το Άγιο Όρος το περασμένο Σάββατο.
Τοπίο στη Χαλκιδική
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαλκιδική: Ενισχυμένη η παρουσία της στις αγορές Αιγύπτου και Τουρκίας

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής φιλοξένησε τον Οκτώβριο δύο αποστολές τουριστικών πρακτόρων από Αίγυπτο και Τουρκία, προβάλλοντας τη Χαλκιδική και ενισχύοντας τις προοπτικές προσέλκυσης επισκεπτών και νέων συνεργασιών.
Παραλία Αγία Τριάδα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσκεψη Ολλανδού εκπροσώπου για καινοτόμες λύσεις νερού σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Ο εκπρόσωπος του ολλανδικού STOWA, Hans van Leeuwen, επισκέφθηκε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PCP WISE για τη διαχείριση υδάτων με καινοτόμες λύσεις, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Ερευνάται ο θάνατος 51χρονης γυναίκας

Μια 51χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Χαλκιδική μετά από αιμοκάθαρση σε ιδιωτική κλινική. Οι Αρχές διερευνούν τα αίτια, ενώ διατάχθηκε ιατροδικαστική εξέταση και η προανάκριση ανατέθηκε στο Α.Τ. Πολυγύρου.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διάσωση 68χρονης πεζοπόρου από την πυροσβεστική

Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο Κασσάνδρας για 68χρονη αλλοδαπή που τραυματίστηκε σε πεζοπορία. Πυροσβέστες την μετέφεραν σε ασφαλές σημείο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.