Στη Μεγάλη Βρετανία συνελήφθη η 46χρονη Ελληνίδα που κατηγορείται για συμμετοχή στην υπόθεση του φονικού εμπρησμού στο υποκατάστημα της Marfin, στις 5 Μαΐου 2010, στο κέντρο της Αθήνας. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, καθώς από τον εμπρησμό είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το Σάββατο ενεργοποιήθηκε η Ερυθρά Αγγελία της Interpol από τις ελληνικές Αρχές. Με βάση αυτήν, οι βρετανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της 46χρονης, η οποία τα τελευταία χρόνια κατοικεί μόνιμα στη χώρα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έκδοσή της στην Ελλάδα.
Η δικηγόρος της 46χρονης δήλωσε ότι η πελάτης της, όταν ενημερώθηκε για τις κατηγορίες εις βάρος της, τις οποίες αρνείται κατηγορηματικά, επικοινώνησε με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Όπως ανέφερε, η ίδια είχε εκφράσει την πρόθεσή της να επιστρέψει αυτοβούλως στην Ελλάδα για να δώσει εξηγήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί δύο 42χρονοι, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Ανακριτή για να απολογηθούν.