ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Θεσσαλονίκη συλλήψεις
Φωτογραφία: Οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στην οικεία Νέστορα στη Θεσσαλονίκη. Credit: Stringer / SOOC

Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στην οικογένεια Νέστορα

Στην εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή στη Βάγια Νέστορα. Ενισχυμένα μέτρα έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, συγκέντρωση αλληλέγγυων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα, τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη. Από την επίθεση έχασε τη ζωή της η Βάγια Νέστορα, ενώ τραυματίστηκαν η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας Αφροδίτη Νέστορα, ο πατέρας της και ακόμη δύο ένοικοι της πολυκατοικίας.

Οι συλληφθέντες είναι δύο άνδρες, ηλικίας 29 και 24 ετών, και μία 26χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο 29χρονος και η 26χρονη φέρονται να ταυτοποιήθηκαν, μέσα από προανακριτικό και βιντεοληπτικό υλικό, ως φυσικοί αυτουργοί της φονικής εμπρηστικής ενέργειας.

Ο 24χρονος κατηγορείται ότι παραχώρησε το σπίτι του ως «ορμητήριο» και «κρησφύγετο» στους δύο συγκατηγορουμένους του, διευκολύνοντας την προετοιμασία και την εκτέλεση της επίθεσης.

Η εισαγγελέας αναμένεται να μελετήσει τη δικογραφία προκειμένου να απαγγείλει τις σχετικές κατηγορίες. Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχουν ληφθεί ισχυρά αστυνομικά μέτρα, ενώ μπροστά από τα Δικαστήρια συγκεντρώθηκαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Marfin, Fotia, Dikaiosini
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η 46χρονη κατηγορούμενη για τη Marfin δηλώνει αθώα και πως θα έρθει στην Ελλάδα

Η 46χρονη που φέρεται να εμπλέκεται στον εμπρησμό της Marfin, δήλωσε μέσω της δικηγόρου της την πρόθεσή της να επιστρέψει από τη Βρετανία και να εμφανιστεί στις Αρχές, ζητώντας να ενημερωθεί προηγουμένως για τη δικογραφία.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερος αφέθηκε ο ύποπτος για τη δολοφονία πρώην υπουργού της Βρετανίας

Ελεύθερος αφέθηκε ο 26χρονος ύποπτος για τον φόνο της πρώην υπουργού Άν Γουίτικαμ, χωρίς πλέον να είναι στο επίκεντρο της έρευνας. Η αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση για τον εντοπισμό των υπευθύνων.
Συλλήψεις Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι 3 για τον εμπρησμό στο σπίτι Νέστορα

Στον εισαγγελέα οδηγούνται τρεις συλληφθέντες για τον φονικό εμπρησμό στη Θεσσαλονίκη, όπου έχασε τη ζωή της η Βάγια Νέστορα. Οι δύο φέρονται ως φυσικοί αυτουργοί, ενώ ο τρίτος τους παρείχε κατάλυμα πριν και μετά την επίθεση.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Αφρική: Σύλληψη υπόπτου για τριπλό φονικό στη Βρετανία

Στη Νότια Αφρική συνελήφθη άνδρας που καταζητείται στη Βρετανία για τη δολοφονία της συζύγου και των δύο παιδιών του, με τις αρχές να τον θεωρούν τον βασικό ύποπτο για τον τριπλό φόνο στο σπίτι τους στο Μπέντφορντ.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδίκες με φυλάκιση σε αστυνομικούς για τον βιασμό 19χρονης στο Α.Τ. Ομονοίας

Ποινές φυλάκισης 4,5 ετών στον έναν και 4 ετών στον δεύτερο επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών στους δύο αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που κρίθηκαν ένοχοι για τον βιασμό 19χρονης εντός του Α.Τ. Ομόνοιας το 2022.