ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα

Συνεχίζεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για υποθέσεις βιασμού ανηλίκων

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για τρεις υποθέσεις βιασμού ανηλίκων διακόπηκε για τις 2 Ιουλίου. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα υπεράσπισης για ειδική διαδικασία εξέτασης ευάλωτων μαρτύρων, αντίθετα με την πρόταση της εισαγγελέα.

Για τις 2 Ιουλίου διακόπηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τρεις υποθέσεις βιασμού ανηλίκων.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης του καλλιτέχνη να εφαρμοστεί η ειδική διαδικασία που προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας για την εξέταση ευάλωτων μαρτύρων, με διορισμό πραγματογνώμονα ψυχολόγου ή ψυχιάτρου και την τήρηση των σχετικών διατάξεων.

Η Εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει να γίνει δεκτό το αίτημα και να αναβληθεί η δίκη, προκειμένου να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για την εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών για τους ευάλωτους μάρτυρες.

Μετά την ανακοίνωση της απόρριψης, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 2 Ιουλίου, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις των παθόντων.

Ο άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 12 ετών, με αναστολή, για βιασμούς δύο 17χρονων το 2015 σε Αθήνα και Επίδαυρο.

Στη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα κριθεί επίσης για βιασμό σε βάρος ενός 15χρονου, υπόθεση για την οποία είχε αθωωθεί κατά πλειοψηφία από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερος αφέθηκε ο ύποπτος για τη δολοφονία πρώην υπουργού της Βρετανίας

Ελεύθερος αφέθηκε ο 26χρονος ύποπτος για τον φόνο της πρώην υπουργού Άν Γουίτικαμ, χωρίς πλέον να είναι στο επίκεντρο της έρευνας. Η αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση για τον εντοπισμό των υπευθύνων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 52χρονη συνελήφθη για ρευματοκλοπή σε κατάστημα

Στη σύλληψη 52χρονης για φερόμενη ρευματοκλοπή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος προχώρησε η αστυνομία στην ανατολική Θεσσαλονίκη, μετά από έλεγχο του ΔΕΔΔΗΕ. Η υπόθεση οδηγείται στη δικαιοσύνη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 55χρονου στο κέντρο Θεσσαλονίκης για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Συνελήφθη 55χρονος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση 30χρονης που κινούνταν πεζή. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατερίνη: Εξιχνιάθηκε απόπειρα δολοφονίας και ληστεία σε κοσμηματο

Η αστυνομία εξιχνίασε ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος πωλητή κοσμημάτων, με πέντε άνδρες να εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση από τον Δεκέμβριο 2025 έως τον Φεβρουάριο 2026 για διαρρήξεις και κλοπές.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 22χρονου στην Κηφισιά για απάτη ηλικιωμένης με λεία 120.000 ευρώ

Συνελήφθη 22χρονος στην Κηφισιά για τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης, με λεία άνω των 120.000 ευρώ. Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν ρούχα και χρυσαφικά, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην απάτη.