ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Παραλία Θεσσαλονίκης ακίνητα
Παραθαλάσσια ακίνητα και ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη σε ηλιόλουστη μέρα.

Λιγότερα από τα μισά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης άνοιξαν σήμερα

«Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, την περίοδο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου ευελπιστούμε η κίνηση να φτάσει το 35 - 40%, σημείωσε ο κ. Μανδρίνος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Με το 40% των κλινών της πόλης έγινε η επανεκκίνηση της σεζόν για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος.

«Λιγότερα από τα μισά ξενοδοχεία άνοιξαν σήμερα αλλά μέχρι αρχές Ιουλίου αναμένουμε να έχουν ανοίξει όλα ή τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία», σημείωσε και πρόσθεσε: «Από τα ξενοδοχεία που άνοιξαν σήμερα, μόνο δύο είναι πεντάστερα. Τα περισσότερα ξενοδοχεία άνω των 50 κλινών είναι κλειστά».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΞΘ, από 15 Ιουνίου αναμένεται να αρχίσει να υπάρχει κάποια τουριστική κίνηση, ενώ από 1η Ιουλίου αναμένεται σημαντική μεταβολή προς το καλύτερο. «Σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο, την περίοδο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου ευελπιστούμε η κίνηση να φτάσει το 35 με 40% που θα είναι και η κορύφωση για τη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο κ. Μανδρίνος.

«Δυστυχώς φέτος, λόγω της κρίσης του κορονοϊού δεν θα μπορέσουμε να έχουμε τα νούμερα που είχαμε τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια, τα οποία ήταν πολύ καλά για τη Θεσσαλονίκη αφού μιλούσαμε για πληρότητες της τάξεως του 80 με 90%, οι οποίες κορυφώνονταν την περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι σε διαδικασία ενημέρωσης, μόλις χθες το απόγευμα λάβαμε το ΦΕΚ, έχουμε αρκετές απορίες για τον τρόπο λειτουργίας αλλά πιστεύω πως τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν όλα», τόνισε ο κ. Μανδρίνος.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωμάτιο ξενοδοχείου πολυτελείας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα στον ξενοδοχειακό τομέα της Χαλκιδικής

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύει η Χαλκιδική, με επενδύσεις άνω των 600 εκατ. ευρώ στον ξενοδοχειακό τομέα, παρά τις υποδομές, ενώ συνεχίζεται η ζήτηση τόσο για μεγάλα όσο και μικρότερα ξενοδοχεία και τουριστικά ακίνητα.
Σημαία Κούβας πόρτα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Meliá διακόπτει τις τουριστικές δραστηριότητες στην Κούβα λόγω εντάσεων

Η Meliá διακόπτει άμεσα όλες τις τουριστικές της δραστηριότητες στην Κούβα, επικαλούμενη τις τρέχουσες οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες, μετά την επιβολή νέων αμερικανικών κυρώσεων που πλήττουν τις ξένες εταιρείες στο νησί.
Premia Properties
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premia Properties: Επενδύσεις 350 εκατ. για εκτόξευση χαρτοφυλακίου στο 1 δισ.

Η Premia Properties σχεδιάζει επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία και φοιτητικές εστίες, με στόχο χαρτοφυλάκιο άνω του 1 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2026. Προχωρά σε σύσταση θυγατρικής για τα ξενοδοχεία.